Antena Căutare

Boc: "Sustin la congres votul in ordine alfabetica si nu pe judete"

Emil Boc a declarat marti, la Tulcea, ca sustine votul in ordinea alfabetica a delegatiilor, dupa ce comisia de organizare a congresului a decis ca votul pentru alegerea presedintelui PDL sa se desfasoare pe grupe de judete, conform Mediafax.

"Sustin fara echivoc ca la Congres sa se voteze in ordinea alfabetica a participantilor si nu pe judete, alfabetic, asa cum a fost anuntat initial. Sunt total de acord sa se voteze transparent, in sensul ca secretizarea votului sa fie asigurata pe ordine alfabetica si sa nu existe nicio suspiciune cu privire la caracterul secret al votului, pentru ca partidul trebuie sa iasa intarit din aceasta competitie"


Cu doar o zi inainte, Gheorghe Flutur, vicepresedintele PDL anunta ca s-a decis in comisia de organizare a congresului ca votul delegatiilor sa se desfasoare pe grupe de judete.

"Se va vota pe secretariate, pe grupe de judete. (...) In mod alfabetic, evident, in interiorul fiecarui judet (...) E o discutie pe care am avut-o in sedinta de organizare a alegerilor. Un lucru care s-a intamplat si la celelalte Conventii nationale, legat de vot, vot secret, urne, secretariate. Organizare va fi in asa fel incat si dumneavoastra presa si ceilalti invitati sa aveti asigurat un confort corespunzator"
, a anuntat Flutur.

Discutia legata de modalitate de votare a inceput acum o saptamana intre Emil Boc si Vasile Blaga. Blaga si sustinatorii lui au solicitat ca delegatii sa voteze in ordine alfabetica in timp ce Emil Boc si ceilalti de partea lui au pledat pentru votul pe organizatii. Acestia din urma au motivat ca delegatii pot fi controlati mai usor de presedintii acestora din teritoriu, pe cand apelul in ordine alfabetica ar da liberatate de vot fiecarui democrat liberal.

Noua conducere a partidului democrat liberal va fi aleasa pe 14 mai, in timp ce Conventia Nationala a PDL se va desfasura intre zilele 14-15 mai.

Foto: Intact Images

Politica lasa urme adanci! Emil Boc, in fata unei poze: "Ce de par aveam odata!"... Senatorii romani viziteaza China, pe banii contribuabililor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x