Antena Căutare

BREAKING NEWS. Elena Udrea, condamnată la ANI GREI DE PUȘCĂRIE

În urmă cu puține momente, fostul ministru al cabinetului Boc a primit verdictul din partea procurorilor în procesul legat de Gala Bute

În urmă cu puține momente, fostul ministru al cabinetului Boc a primit verdictul din partea procurorilor în procesul legat de Gala Bute.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare.

Instanţa supremă a condamnat-o marţi, în dosarul “Gala Bute”, pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au dat astăzi sentința în dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea este acuzată, printre altele, de luare de mită și abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

La ultimul termen, din 1 martie, procurorul de ședință a cerut pedepse cu executare spre maximum și în limitele prevăzute de lege pentru Elena Udrea, Ion Ariton, Rudel Obreja, Tudor Breazu și Ștefan Lungu.

În schimb, pentru Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Marius Botoroagă, procurorii au cerut pedepse cu executare, dar reduse cu o treime, după ce aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Udrea a spus, la ieșirea din sala de judecată, că nu a avut nicio ezitare în declarații de când a început această "nebunie". Hotărârea nu va fi definitivă, ci va putea fi atacată de procurorii DNA sau de către inculpaţi la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x