Antena Căutare

"Cadou" de un milion de euro, din bani europeni, pentru Anca Boagiu

Un apartament de un milion de euro, din bani europeni, pentru Anca Boagiu. Este cadoul pe care regele asfaltului, Nelu Iordache, i l-ar fi facut fostului ministru al Transporturilor drept multumire pentru sutele de milioane de euro pe care afaceristul le-a incasat numai din contractele pentru asfaltarea drumurilor. Omul de afaceri este deja anchetat pentru deturnare de fonduri europene.

Cu banii europeni, regele asfaltului ar fi trebuit sa finalizeze kilometri de autostrazi. Ar fi cumparat, in schimb, apartamente la malul marii, in Mamaia si Constanta. Unul din ele ar fi ajuns, insa, printr-un intermediar, in proprietatea fostului ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, sustin surse din randul procurorilor. Doar in vremea mandatului lui Boagiu, Iordache ar fi obtinut un miliard de euro din contracte cu statul.

Apartamentul se afla intr-o zona exclusivista. Raluca Sandu, Ilie Nastase, Irinel Columbeanu sau Gigi Becali au proprietati aici.

In mandatul Ancai Boagiu, Iordache ar fi primit un milion de euro pentru fiecare kilometru asfaltat, cat un apartament la malul marii.

O parte dintre contracte, insa, au fost reziliate dupa ce anchetatorii au descoperit ca afaceristul ar fi folosit banii in interes personal. Cu 6 milioane de euro si-a cumparat, sustin ei, terenuri in Aduntii Copaceni si chiar un avion.

Fostul ministrul al Transporturilor da o explicatie evaziva.

"Nu am avut si nu am nimic de ascuns. Tot ce detin este public si este detaliat in declaratiile de avere pe care le poate verifica orice cetatean."

In declaratia de avere a Ancai Boagiu, nu figureaza vreun apartament donat de cineva. Exista doua locuinte, una in Bucuresti si cealalta in Constanta, pe care vicepresedintele PDL sustine ca le-a cumparat.

La inceputul lunii, Nelu Iordache a fost acuzat de deturnare de fonduri. Ancheta in cazul sau scoate abia acum la iveala nume care nu ar fi straine de afacerile ce l-au facut pe Iordache regele asfaltului. Afaceristul va aparea maine in fata judecatorilor, dupa ce a fost arestat preventiv.

UDMR la discutiile cu USL: "Ne dati macar un minister, daca nu, mergem in opozitie"... Camera ascunsa! Mai multi candidati PDL au incalcat legea electorala la alegerile parlamentare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x