Antena Căutare

Când va intra România în Schengen. Este sigur!

Premierul României, Viorica Dăncilă, a făcut de curând o vizită la Bruxelles. Acolo a fost asigurată de către preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, că până la 1 ianuarie 2019, când va prelua preşedinţia Consiliului Europene, România va fi membru al spaţiului Schengen şi nu se va mai afla sub MCV. 

Premierul României, Viorica Dăncilă, a făcut de curând o vizită la Bruxelles. Acolo a fost asigurată de către preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, că până la 1 ianuarie 2019, când va prelua preşedinţia Consiliului Europene, România va fi membru al spaţiului Schengen şi nu se va mai afla sub MCV.

Viorica Dăncilă a declarat, la Antena 3, că România îndeplineşte criteriile tehnice pentru a fi membru Schengen şi că este o decizie politică. Președintele Comisiei Europene face eforturi în acest sens căci sunt state care se opun aderării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Odată cu aderarea la Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007), România mai avea încă de înregistrat progrese în ceea ce privește reforma sistemului judiciar, corupția şi crima organizată.

În acest scop, a fost instituit „Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)”, destinat asigurării unui proces de aderare armonios şi protejării politicilor şi instituțiilor europene.

Spațiul Schengen este o zonă de circulație liberă în Europa, conformă cu Acordul de la Schengen. Statele membre ale acestui spațiu au eliminat sau vor elimina controalele pentru persoane la frontierele dintre ele, astfel încât este (sau va fi) posibilă trecerea frontierei între oricare două asemenea state fără prezentare de acte de identitate și fără opriri pentru control.

Foto: Hepta

Iohannis, decizie finală pentru soarta șefei DNA. Ce se va întâmpla cu Laura Codruța Kovesi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x