Antena Căutare

Catarama a fost dat afara din PNL

Viorel Catarama a fost exclus, luni, din PNL, de catre Consiliul National Executiv al partidului, la propunerea Biroului Politic, decizia fiind luata cu 39 de voturi "pentru", sase voturi "impotriva" si patru abtineri, au declarat surse liberale.

Decizia de excludere a lui Catarama din PNL a fost luata cu 39 de voturi "pentru", sase voturi "impotriva" si patru abtineri, propunerea de excludere fiind primul subiect pe ordinea de zi a reuniunii.

Viorel Catarma nu a participat la sedinta CNEx, desi fusese invitat pentru a-si prezenta punctul de vedere, excluderea sa din partid fiind decisa in absenta sa.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul BPC, ca exista o propunere de excludere din partid a lui Viorel Catarama, care a fost inaintata CNEx, precizand ca liberalul a fost invitat sa participe la sedinta.
Intrebat daca s-a propus excluderea lui Catarama, Crin Antonescu a spus ca exista o astfel de propunere, mentionand ca aceasta a fost inaintata CNEx, care va lua o decizie.

Catarama, adversarul lui Antonescu
Viorel Catarama a intentionat sa se inscrie in competitia pentru functia de presedinte al PNL, dar nu si-a mai depus in cele din urma candidatura. Catarama a sugerat, la Congresul extraordinar al PNL de la inceputul lunii martie, ca liderul Crin Antonescu ar dori schimbarea Statutului pentru indepartarea vocilor critice, la presiunea sponsorilor care ar urma sa plateasca datoria de 1,6 milioane de euro din campania electorala pentru alegerile prezidentiale.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Congresul extraordinar al PNL, ca un partid bine organizat l-ar fi exclus pe Viorel Catarama, care, "din neglijenta", este inca membru al PNL, dupa ce "a procedat in modul cel mai josnic in campania electorala".

Activitatea politica a lui Viorel Catarama
Viorel Catarama a intrat in politica in 1990, ca membru PNL. In iulie 1990, se infiinteaza PNL-AT, iar Viorel Catarama se alatura noului partid. Este membru in Comitetul director al PNL-AT, secretar cu probleme de tineret, studentesti, sport, turism, timp liber, pana la 30 iunie 1992.

In perioada Guvernului Roman, a ocupat functiile de secretar de stat in Ministerul Comertului si Turismului si de sef al Departamentului reglementarilor comerciale si turistice (10 august-octombrie 1991).

In vara anului 1992 este exclus din PNL-AT, iar cateva luni mai tarziu, in preajma alegerilor, contribuie la infiintarea Noului Partid Liberal (NPL), care, ulterior, se va uni cu PNL. In 1993, Catarama devine vicepresedinte al Partidului National Liberal (PNL).

La 22 septembrie 1993, demisioneaza din conducerea PNL, renuntand la functia de vicepresedinte al partidului. Revine asupra demisiei, dar istoria se repeta: in 25 octombrie 1995, isi anunta public intentia de a demisiona din functia de vicepresedinte, ramanand simplu membru al PNL.

La alegerile parlamentare din 1996 devine senator.

In aprilie 1998 isi da demisia din functia de vicepresedinte al PNL, pentru ca nu a fost numit ministru al Finantelor in Cabinetul Radu Vasile.

In iunie 1998, membrii PNL au cerut sanctionarea senatorului, pe motiv ca intarzie depunerea declaratiei privind legaturile cu Securitatea. La numai o luna, Biroul Permanent ii retrage dreptul de a mai face declaratii in numele partidului.

In februarie 1999, Catarama isi da demisia din PNL, in semn de protest fata de suspendarea, prin proiectul bugetului pe 1999, a facilitatilor fiscale pentru investitori, lucru care a declansat conflictul cu ministrul Finantelor, Decebal Traian Remes, si cu Valeriu Stoica. Catarama il acuza pe Remes ca aplica o politica fiscala antiliberala. Tot atunci a facut presei cateva declaratii conform carora a investit in PNL, timp de doi ani, un milion de dolari.

Dupa numai o luna, se inscrie in PNR, ocupand si functia de presedinte interimar. Dupa un an si-a dat demisia si din PNR, dupa ce in iunie 1998 s-a autosuspendat din functia de presedinte al acestui partid, pana la clarificarea litigiului dintre AVAB si Elvila International.

La alegerile locale din 2000, Catarama a candidat la functia de primar general al Capitalei, ca independent.
In preajma alegerilor generale din 2000, trece la ApR, detinand functia de vicepresedinte. In 2001 ocupa functia de prim-vicepresedinte al Partidului Alianta pentru Romania.

In 2002 se reinscrie in PNL si devine vicepresedinte. In mai 2002 anunta intentia de intra in competitia interna din PNL pentru desemnarea candidatului acestui partid la Presedintia Romaniei. In noiembrie 2002, ocupa functia de vicepresedinte al filialei Bucuresti a PNL.

Biroul Executiv Central al PNL a decis, in sedinta din 6 august 2004, sa-l excluda pe Viorel Catarama de pe toate listele parlamentare pentru alegerile generale din toamna aceluiasi an, pe motiv ca imaginea publica a lui Catarama ar putea afecta campania electorala a Aliantei PNL-PD.

Antonescu face curatenie pe criteriul "Orban" in PNL... Berceanu: "PDL nu ataca ci schimba saptamana aceasta presedintele Senatului"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x