Antena Căutare

CCR a amânat, pentru 22 ianuarie, pronunţarea în dosarele care vizează alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului şi conflictul dintre preşedintele CSM şi fostul ministru al Justiţiei

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, joi, pronunţarea în dosarele care vizează alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului şi conflictul dintre preşedintele CSM şi fostul ministru al Justiţiei. Pronunţarea în aceste cauze a fost amânată pentru 22 ianuarie.

Reprezentanţii Curţii Constituţionale au anunţat că, având în vedere imposibilitatea constituirii legale a completului de judecată, plenul CCR a dispus, joi, amânarea pronunţărilor cu privire la cererea formulată de preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei, respectiv Ministerul Justiţiei, pe de o parte, şi Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte. Totodată, a fost amânată pronunţarea pe sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Hotărârii Parlamentului României nr.17/2019 pentru numirea unui vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România din Camera Deputaţilor; şi pe sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Hotărârii Senatului nr.36/ 2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului, sesizare formulată de 33 de senatori. Pronunţările în aceste cauze au fost amânate pentru 22 ianuarie 2020, au mai transmis reprezentanţii CCR. Miercuri, Curtea Constituţională amânase pentru joi deciziile referitoare la conflictul juridic între Ministerul Justiţiei şi CSM, precum şi la alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului, iar pronunţarea cu privire la conflictul juridic Parlament-ICCJ a fost amânată pentru 22 ianuarie.

Sursa : news.ro

Iohannis, întrebat cum va afecta evaluarea Standard & Poor's economia românească: Unii investitori se vor gândi îo d... USR anunţă că foşti primari şi viceprimari au început să notifice primăriile că vor pensii speciale, pentru unităţile mi...
Ana Bodea, despre succes și determinare: „Ca actor trăiești mai multe vieți într-una singură”
Ana Bodea este protagonista serialului Lia – Soția soțului meu, difuzat de Antena 1 și...
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la ce spun. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023 atrage atenția asupra comportamentului Gemenilor. Aceștia...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 6 februarie – 12 februarie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x