Antena Căutare

CCR a aprins fitilul scandalului intre Guvern si Legislativ

Parlamentul vrea sa anunte azi "moartea asumarii" pe Legea educatiei.

Parlamentul trebuie sa rezolve azi scandalul asumarii Legii educatiei, in contextul in care motivarea deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), publicata vineri in Monitorul Oficial impreuna cu opiniile separate ale judecatorilor, nu a facut altceva decat sa puna paie pe focul declaratiilor razboinice aruncate dinspre Parlament catre Guvern si viceversa.

Cum judecatorii CCR au admis ca procedura asumarii este neconstitutionala, avand in vedere ca procedurile parlamentare de adoptare a Legii educatiei erau in desfasurare si nu se justifica caracterul urgentei adoptarii prin asumare, dar au statuat in decizie ca CCR nu are atributii sa oblige Guvernul sa renunte la asumare, cele doua institutii aflate in conflict, Guvernul Boc si Parlamentul, au fost lasate sa se descurce singure.

Situatia amorsata de CCR si-ar putea gasi o rezolvare azi, cel putin din punctul de vedere al Parlamentului, caci presedintele Senatului a anuntat ca va propune Birourilor reunite ale celor doua camere sa adopte o decizie "de constatare a decesului operatiunii de asumare".

"Decizia CCR este extrem de clara si in acest moment este clar ca Guvernul si majoritatea, si in mod special UDMR, nu vor sa aiba o rusine suplimentara si sa-si retraga dansii angajarea si asteapta Birourile Permanente sa se intruneasca si sa constate decesul acestei operatiuni si inclusiv faptul ca motiunea de cenzura este caduca, nu mai are obiect.

Tot articolul, in Jurnalul National

Deputatul Grosaru, exclus din PNL... Sulfina Barbu: Refacerea Aliantei D.A., doar o problema de timp, ''pana se calmeaza Crin Antonescu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x