Antena Căutare

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti: Victor Ponta a plagiat

Comisia de Etica a Universitatii București a decis, cu unanimitate de voturi, ca lucrarea de diploma a premierului Victor Ponta este un plagiat.

UPDATE 16.15: Victor Ponta a explicat ca singura Comisie care l-a convocat pentru lamuriri a stabilit ca nu a plagiat. Declaratia a venit dupa ce Comisia Universitatii Bucuresti a decis, marti, ca lucrarea de doctorat a premierului este un plagiat. "Eu am fost la Comisia de Etica legala a Ministerului Educatiei, e singura comisie care m-a convocat si care a stabilit ca nu am plagiat. Nu stiu ce mai vor, sa se hotarasca intre ei", a comentat Victor Ponta, in direct la Antena 3.

Decizia specialistilor survine verdictului de luni seara al Comisiei Tehnice din Consiliul National de Etica, potrivit caruia, la o prima evaluare, lucrarea de diploma a premierului ar fi in acord cu legislatia in vigoare in 2003 si nu se poate sustine calificarea de plagiat

Iata concluziile Consiliului National de Etica:

1. Teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila, din punct de vedere al acestei cerinte, cu alte teze de doctorat sustinute in aceeasi perioada.

2. Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzator pe parcursul lucrarii.

3. Tema tezei de doctorat este in domeniul de preocupare al doctorandului si conducatorului de doctorat.

4. Autorul tezei de doctorat a efectuat activitatile cuprinse in planul individual de pregatire, conform regulamentelor in vigoare in acea perioada (trei examene si trei referate, toate apreciate cu calificativul foarte bine)

5. Teza de doctorat este clar structurata si are un plan de cercetare coerent.

6. Metodologia de cercetare este in concordanta cu normele ei si practicile din domeniul stiintelor juridice la acea data.

7. Cercetarea, asa cum rezulta din referatele membrilor comisiei de sustinere, prezinta elemente de noutate si cuprinde analize pertinente.

8. Bibliografia utilizata de autor este mentionata la sfarsitul lucrarii. Sunt unele deficiente in ceea ce priveste trimiterile bibliografice in interiorul capitolelor. Nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea.

Pe 29 iunie, Constiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitate a decis, in sedinta, ca premierul a plagiat in lucrarea sa de doctorat, fiind propusa Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor.

Consiliul National de Etica a decis: Teza de doctorat a lui Ponta NU este plagiat!... PNL: Basescu incalca legea folosind insemnele nationale in campanie ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x