Antena Căutare

Comisia juridica a albit-o pe Anastase

Dupa ce marti dupa-amiaza Comisia juridica a amanat, prin votul PDL, UDMR, UNPR si al minoritatilor, discutarea cererii de arestare preventiva a deputatului PDL Dan Pasat si a cererii de perchezitionare a calculatorului fostului ministru Monica Iacob Ridzi, ieri, deputatii majoritatii din aceeasi comisie au rezolvat si problema Robertei Anastase, decizand ca aceasta nu a incalcat in nici un fel regulamentul.

La inceputul sedintei, presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda (PDL), a dat presa afara din sala, invocand un articol din Statutul senatorilor si deputatilor, care prevede ca deciziile referitoare la chestiuni disciplinare se iau de comisie in sedinta secreta.

Opozitia a ramas fara reactie la evacuarea presei din sala, iar orice discutie ulterioara s-a soldat cu infrangerea ei la vot. Roberta Anastase nu a considerat ca este necesar sa fie prezenta la sedinta si nici sa se apere. Dupa dezbateri minime, s-au suspus la vot cele trei sesizari privind incalcarea regulamentului, prin care se cerea suspendarea lui Anastase pentru 30 de zile de la sedintele plenului, toate trei fiind respinse cu 13 voturi pentru si 14 impotriva.

Doua dintre sesizari fusesera depuse de PSD si se refereau la reluarea abuziva a votului privind numirea unui judecator la Curtea Constitutionala si, respectiv, la abilitarea lui Ioan Botis in calitate de vicepresedinte al Comisiei de munca din Camera Deputatilor, dar si ministru in acelasi timp, sa prezideze o sedinta a comisiei pentru a vota rapid Legea pensiilor.

A treia sesizare apartinea PNL si se referea la fortarea regulamentului in cazul includerii UNPR-istului Eugen Nicolicea in Comisia speciala care poate initia modificarea Regulamentul.

"In urma discutiilor avute in cadrul comisiei s-a constatat ca nu este vorba de nici un fel de abatere din partea doamnei presedinte si ca cele circumscrise in sesizarile formulate nu au nici un fel de suport in legalitate", a concluzionat Buda.

Tot articolul, in Jurnalul National

Ambasadorul SUA: Politicienii sunt la fel peste tot. Fac ceea ce este in interesul lor... Botis: Legea Salarizarii se va aplica de la 1 ianuarie 2011 in patru pasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x