Antena Căutare

Consilierii locali din Buzău au adoptat o hotărâre prin care sunt interzise transmisiunile în direct din şedinţele publice ale CL

Consilierii municipali din Buzău au adoptat, luni, un proiect de hotărâre care interzice transmisiunile în direct din şedinţele publice ale Consiliului Local. Propunerea a venit din partea primarului Constantin Toma şi a fost adoptată cu votul majorităţii consilierilor PSD, în ciuda opoziţiei manifestate de consilierii PNL.

Consilierii municipali din Buzău au adoptat, luni, un proiect de hotărâre care interzice transmisiunile în direct din şedinţele publice ale Consiliului Local. Propunerea a venit din partea primarului Constantin Toma şi a fost adoptată cu votul majorităţii consilierilor PSD, în ciuda opoziţiei manifestate de consilierii PNL.

Consilierii municipali buzoieni au avut, luni, o şedinţă extraordinară convocată de primarul Constantin Toma, fiind supus aprobării un proiect de hotărâre prin care transmisiunile în direct din şedinţele Consiliului Local Municipal nu mai pot fi făcute decât de o societate agreată de Primărie.

"Vă propun adoptarea unui proiect de hotărâre care stabileşte că începând de la şedinţa ordinară din data de 30 iulie 2019 transmisiunile în direct de la sedinţele Consiliului Local Municipal să fie făcute exclusiv de către societatea Magnetic Zero Production SRL”, a fost anunţul făcut de preşedintele de şedinţă, consilierul PSD Ştefan Ţăndărescu.

Consilierii PNL i-au spus primarului Constantin Toma, iniţiatorul proiectului, că şedinţele deliberativului local sunt publice prin lege.

"Domnule Toma, de unde această idee? Şedinţele de consiliu sunt publice şi oricine poate participa şi filma. În plus, cred că este şi alegerea mea cine şi cum vreau să îmi difuzeze imaginea şi nu cred că trebuie să hotărască municipalitatea pentru mine”, a spus consilierul liberal Constantin Ionescu.

"Dacă doriţi să vă filmeze altcineva ieşiţi pe hol şi acolo poate să vă filmeze cine doriţi", i-a replicat primarul Buzăului consilierului PNL.

"Nu, domnule primar. Noi suntem consilieri şi venim la şedinţele de consiliu. Dumneavoastră trebuie să ieşiţi si să vă filmeze cine agreaţi, nu noi”, a afirmat consilierul PNL Ion Barbu.

"Supuneţi la vot proiectul", i-a spus Constantin Toma preşedintelui de şedinţă, care s-a conformat şi proiectul a fost votat cu votul majorităţii aleşilor PSD.

La finalul şedinţei, primarul Constantin Toma a oferit câteva explicaţii jurnaliştilor, refuzând să răspundă la anumite întrebări.

"Vă veţi desfăşura activitatea, dar transmisiile în direct nu vor mai fi făcute decât de către o singură societate care are exclusivitate şi care o va face în mod profesional. Cine vrea să transmită imagini în direct le vor prelua de pe site-ul Primăriei, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut pe Calea Eroilor când TVR a filmat şi televiziunile din toată ţara au preluat aceste imagini. Cred că e un mod profesionist de a face treabă cu multe camere, cu burtiere cu tot ce trebuie”, a spus Constantin Toma.

Întrebat de un reporter prin ce lege îi poate obliga să nu filmeze, Toma a spus: "Altă întrebare? Este un vot al CLM pe care trebuie să îl respect. Este hotărârea consilierilor. Eu am propus ei au aprobat".

De asemenea, întrebat cum i-a venit această ideea, Toma a replicat: "Altă întrebare, vă rog!"

Sursa : news.ro

Fostul Ministru al Justiției face precizări despre modificările la legile justiţiei şi la coduri... Comisia Europeană: Vera Jourova nominalizată pentru un nou mandat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x