Antena Căutare

Continua cercetarile in cazul Eduard Hellvig. Ministrul Dezvoltarii Regionale nu poate justifica 150.000 de euro

Agentia Nationala pentru Integritate a extins cercetarile in cazul ministrului Dezvoltarii, Eduard Hellvig, si asupra familiei. Acesta nu poate justifica o parte din avere. Mai exact, este vorba despre un imprumut de aproape 150 de mii de euro, pe care l-a luat de la socrul sau, fost bugetar, actual pensionar. Ministrul spune ca banii provin din vanzarea unui apartament.

Inspectorii ANI au decis sa extinda cercetarile si asupra sotiei lui Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Vor sa inteleaga de unde a avut tatal acesteia, Viorel Dumitras, fost bugetar, actualmente pensionar, 145.000 de euro ca sa isi imprumute ginerele. Nu de alta, dar din salariile obtinute ca sef al inspectoratelor de politie Salaj, apoi Bihor, nu prea avea cum sa faca asemenea economii.

“Este un imprumut pe care l-am primit de la socrii mei, in momentul in care acestia si-au vandut un apartament si o suma din acest apartament ni l-au dat noua, mie si sotiei, ca sa ne achitam un credit de la banca”, spune oficialul.

Chiar daca este cercetat de Agentia Nationala de Integritate, ministrul nu intentioneaza sa demisioneze din functie.

Pe langa cercetarile legate de avere, ministrul Hellvig a fost gasit deja incompatibil de catre inspectorii de integritate, intrucat pe langa functia ministeriala a mai ocupat si un post de conducere la o firma privata si a incasat venituri de la alte doua societati. A fost director in cadrul uneia dintre ele si a incasat drepturi salariale in valoare de 26.703 lei de la o alta companie, in perioada august-octombrie 2012.

Mai mult, intre 20 decembrie 2011 si 14 septembrie 2012, Hellvig a fost angajat si la o alta firma, de consultanta.

foto: Intact Images

Victor Ponta: "Basescu este precum Ceausescu in 1989"... > Raspunsul premierului" href="/news/politic/traian-basescu-victor-ponta-e-un-mitoman-omul-asta-e-bolnav-de-minciuna-id141330.html?utm_source=antena1&utm_medium=linkuri&utm_campaign=next" class="stire-next">Atac fara precedent! Traian Basescu: "Victor Ponta e un mitoman, omul asta e bolnav de minciuna" >> Rasp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x