- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
"Parlamentul European a primit o solicitare de ridicare a imunitatii pentru eurodeputatul roman Corneliu Vadim Tudor. Cererea a fost transmisa presedintelui PE, care a remis-o Comisiei Juridice. Cererea de ridicare a imunitatii a fost anuntata in sesiunea plenara din noiembrie", a declarat pentru Hotnews, Federico de Girolamo, purtator de cuvant in cadrul PE.
"Procedurile sunt in felul urmator. Autoritatile judiciare transmit cererea, care ajunge la presedintele PE. De aici, aceasta cerere de ridicare a imunitatii ajunge la Comisia Juridica. In acesta comisie se discuta cererea, dar cu usile inchise. Comisia face un raport cu o propunere de ridicare sau nu a imunitatii. In general, parlamentarul este chemat si el sa isi prezinte pozitia", a explicat Federico de Girolamo. Ulterior, cererea si propunerea Comisiei Juridice ajunge in plenul Parlamentului, care voteaza.
Reprezentantul PE a mai mentionat ca in Comisia Juridica va exista o discutie preliminara inaintea realizarii raportului. Aceasta discutie preliminara va avea loc saptamana viitoare. Reprezentantii PE spun ca votul final pentru ridicarea imunitatii nu va fi dat mai devreme de luna martie 2012. Raportor in acest caz a fost desemnata Diana WALLIS, europarlamentar din Marea Britanie.
"E o lucratura a Monicai Macovei, care a fost procuroare, anchetatoare din regimul trecut. Se pricepe la astfel de inscenari", a declarat presedintele PRM, in cadrul unei interventii telefonice la emisiunea "Subiectiv".
Europarlamantarul sustine ca cel care il acuza nu era asistenul sau, ci soferul, care a fost condamnat la puscarie in 2005 pentru fals in acte publice.
Pe 6 decembrie, TVR a anuntat ca Vadim Tudor este investigat de Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF). Investigatia OLAF vizeaza nereguli privind documentele de plata inregistrate la cabinetul de europarlamentar al lui Vadim Tudor. Mai precis, Corneliu Vadim Tudor este acuzat ca si-ar fi insusit 40.000 de euro, reprezentand remuneratiile unuia dintre asistentii sai.
Calin Popescu Tariceanu: "Basescu se teme de un Guvern pe care sa nu-l poata controla"... Parlamentul a respins cresterea pensiei minime, propusa de PSD...