Antena Căutare

Crin Antonescu: Daca referendumul nu avea loc, in toamna riscam sa avem violente sociale

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, in cadrul emisiunii "Q&A" de la Antena 3, ca, daca suspendarea lui Traian Basescu si referendumul pentru demiterea acestuia nu ar fi avut loc, Romania ar fi riscat ca in toamna sa aiba violente sociale, mai mari decat cele de la inceputul anului.

"Societatea, pentru prima data, cu sute si mii de oameni in fiecare seara si aproape in fiecare localitate insemnata, in ianuarie-februarie, a dat aceste semne, ca solutia era, atunci, alegeri anticipate si parlamentare si prezidentiale. Nu am fi ajuns aici, acum, daca acest referendum nu avea loc, daca aceasta suspendare nu avea loc, noi in toamna riscam sa avem chiar violente sociale", a spus Antonescu.

De asemenea, presedintele interimar i-a criticat pe cei care pun devalorizarea leului pe seama referendumului. "Si celor care astazi pun in carca unui procedeu democratic - referendumul - devalorizarea leului acelora le spun: care ar fi fost valoarea leului daca, Doamne fereste, in toamna, asistam la reizbucnirea unor tensiuni sociale, cu o alta intensitate, cu o alta violenta decat au fost ele in ianuarie? Asa incat afirmatia ca nu e nicio legatura intre oamenii care sunt in batalia politica si populatia tarii e un cliseu. In fond, la acest referendum au venit 8,5 milioane de oameni (...). Deci nu e batalia catorva politicieni - si de asta, imi place, nu imi place, ma sperie, nu ma sperie, o voi duce", a explicat Antonescu.

Referendum: Cum poti verifica daca CNP-ul tau a votat fara tine... Dan Voiculescu: Basescu, un jucator surclasat cu 7 la 1, care vrea sa castige cu arbitrii, amenintand ca ii bate pe spec...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x