Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Crin Antonescu: "Probabilitatea ca doamna Kovesi sa conduca DNA este foarte mare"

Probabilitatea ca Codruta Kovesi sa devina procuror-sef al DNA este "foarte mare", a declarat la Antena 3 Crin Antonescu, presedintele PNL, care crede ca fostul procuror general "a actionat in mod partizan politic" in perioada de dupa referendum.

"Mi se pare ca probabilitatea ca doamna Kovesi sa devina sef al DNA este foarte mare. Sper sa nu se intample asta. Nu-l pot intelege pe Victor Ponta. Din punctul nostru de vedere, doamna Kovesi, in fruntea Parchetului General, cel putin in perioada de dupa referendum, a actionat in mod partizan politic, am spus-o asa de tare incat domnul Ponta a mers pana la a face autodenunt la Parchet, simbolic, nu pot fi de acord cu decizia luata", a comentat Antonescu intr-un talk-show al Antena 3.

Totusi, Antonescu a spus ca, in aceasta privinta, va respecta deciziile pe care le va lua ministrul Justitiei, care are "ratiunile sale", pentru ca nu sunt "atinse de nicio recomandare, nemultumire", chiar daca "nu pot fi de acord" cu Mona Pivniceru.

Presedintele liberal mai spune ca Victor Ponta si ministrul Justitiei se afla sub "niste presiuni din partea unor birocrati de la Bruxelles, care cam duc de rapa Europa, in vreme ce urecheaza Romania".

Ministerul Justitiei a publicat vineri lista candidatilor pentru functiile de procuror general si sef al DNA, pe aceasta figurand 11 candidati, printre care Codruta Kovesi, Tiberiu Nitu si Claudiu Dumitrescu, candidatura lui Dan Voinea pentru functia de procuror general fiind respinsa.

Fostul procuror general al Romaniei, Codruta Kovesi, a fost detasta la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioada de trei ani, urmand a ocupa o functie de inalt reprezentant la Misiunea Romaniei la Bruxelles pe probleme privind reforma justitiei si lupta anticoruptie.

Recomandari