Antena Căutare

Crin Antonescu: Puterea i-a pacalit si mintit pe occidentali

Liderul PNL, Crin Antonescu a declarat, in cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena3, dupa o vizita in Germania, ca partenerii europeni ai Romaniei au fost "pacaliti" de puterea de la Bucuresti, atat in ceea ce priveste masurile de austeritate adoptate, cat si lupta impotriva coruptiei si prezentarea opozitiei.

In Germania, Crin Antonescu s-a intalnit cu vice-cancelarul Philipp Rosler, ministru al Economiei si presedinte al Partidului Liber Democrat (FDP), dar si cu "reprezentanti ai foarte multor romani din Germania", "romani de foarte buna calitate, preocupati de ce se intampla in Romania".

Liderul PNL le-a vorbit interlocutorilor atat despre intentiile USL pentru perioada cand Uniunea va ajunge la guvernare, cat si despre "realitatea din Romania", plecand de la premisa ca "nimeni nu-si imagineaza, de fapt, ce se intampla in Romania".

"Nu stiu care e proportia acestor masuri de austeritate. Palesc, la propriu, cand aud ca s-au scazut salariile cu 25% si ca s-a crescut TVA in acelasi timp", a declarat Antonescu.

"Oamenii in Europa, in Germania mai cu seama, au preocupari foarte serioase, au tema Greciei (...), au niste proiecte. Ei spre deosebire de altii sunt niste oameni seriosi. Nu se apuca sa afecteze venitul salariatului obisnuit sau al pensionarului inainte de a reduce cheltuielile birocratice, cheltuielile de la varf, cheltuielile ministeriale. Nu risipesc cu nerusinare bani publici catre clientela lor", a mai declarat Antonescu.

In privinta coruptiei din Romania, liderul liberal spune ca oficialii europeni au senzatia ca s-au facut pasi importanti, deoarece au fost "pacaliti" de o "propaganda care a fost deosebit de activa si de credibila". "Ai o stinghereala cand tu stii adevarul si trebuie sa le spui: «Alo, domnilor, coruptie mai mare ca acum nu a fost niciodata!»", a aratat Antonescu. Potrivit acestuia, aceasta situatie ar fi "rezultatul catorva ani de minciuni, pentru ca toti acesti oameni (cei de la putere - n.r.) au mintit in strainatate cat au mintit si in Romania".

Foto: Intactimages

USL se va intalni "de principiu" cu premierul Ungureanu... Victor Ponta, dezamagit de absenta premierului Ungureanu de la Consiliul European...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x