Antena Căutare

Crin Antonescu: "Resemnati-va cu ideea ca voi sustine acest guvern pana in 2016"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, copresedinte al USL, a declarat luni ca nu este de acord ca fostul procuror general al Romaniei Laura Codruta Kovesi sa mearga la Bruxelles pe functia de inalt reprezentant in cadrul Misiunii permanente a Romaniei pe langa UE, dar a punctat ca decizia in acest caz nu ii apartine.

"Nu, dar nu este decizia mea si nu este problema mea. Este o opinie strict personala care nu are de-a face cu decizia ministrului Justitiei care are tot dreptul sa o ia, are toata jurisdictia sa o ia si care are sprijinul PNL, al USL, pentru a lua ce decizii gaseste de cuviinta in deplina libertate, independenta de opinia mea sau a altcuiva dintre factorii politici", a afirmat Antonescu, la finalul sedintei USL, intrebat daca este de acord ca Laura Codruta Kovesi sa mearga la Bruxelles pentru a fi inalt reprezentant al Romaniei. El a precizat ca nu a atacat Guvernul Ponta in legatura cu acest subiect.

"Nu am atacat Guvernul Ponta. Este foarte limpede, ministrul Justitiei are, conform legii, prerogativa de a face niste propuneri pentru Bruxelles, pentru ce spune legea. In momentul in care noi am propus-o, premierul a acceptat-o pe doamna Mona Pivniceru in functia de ministru al Justitiei, i-am garantat si vom respecta intocmai independenta deciziilor sale. Doamna ministru are niste argumente, informatii, motive de a face o numire sau alta, eu, care nu am aceleasi informatii, nu am aceleasi date si nu trebuie sa le am, ca nu este treaba mea, am dreptul, ca om politic, la o opinie si ea poate sa nu concorde intocmai si intotdeauna chiar cu a unui ministru pe care l-am propus si il sustin. Deci nu este vorba de niciun fel de divergenta, de atac asupra Guvernului, resemnati-va cu ideea ca voi sustine Guvernul Ponta pana in 2016", a afirmat liderul liberalilor.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Dan Diaconescu: "Daca obtinem 25% la alegeri, voi solicita sa fiu premier"... Motiunea simpla initiata de PDL pe tema agriculturii a fost respinsa de Camera Deputatilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x