Antena Căutare

Crin Antonescu: Votul uninominal pur nu are nimic nedemocratic

Co-presedintele USL si liderul PNL, Crin Antonescu a afirmat ca acuzatiile conform carora proiectul legat de modificarea legii electorale, privind introducerea votului uninominal pur este nedemocratic, sunt total neadevarate.

"Exista cel putin o campanie de presa impotriva acestui proiect de lege care porneste de la premise false, induce concluzii false si cred ca cetatenii Romaniei trebuie sa fie corect informati. Aceasta lege a asa-numitului uninominal pur, a unui vot majoritar intr-un tur, in formula sa riguros exacta, nu are nimic nedemocratic. Este una din formulele electorale sau sistemele electorale posibile practicate in tari cu batrana, verificata si eficienta democratie, precum Marea Britanie. Este intr-adevar o formula electorala care poate lasa nereprezentate partide ai caror candidati nu pot castiga competitia uninominala in niciun colegiu, dar este o formula care este perfect democratica si perfect corecta in raport cu optiunea la nivel uninominal la nivel de colegiu", a declarat Antonescu.

"Daca aceasta lege este considerata nedemocratica, inseamna ca e nedemocratica si legea in baza careia au loc alegerile locale si nu am vazut o campanie impotriva acesteia, inseamna ca e nedemocratica legea prin care si in 2008 si acum presedintii consiliilor judetene se aleg, si nu am vazut o campanie, inseamna ca era nedemocratica si propunerea presedintelui Traian Basescu in acelasi sens, si nu am vazut deloc o campanie atunci. Am vazut o campanie de sustinere si de presiune asupra celor care la momentul respectiv eram in Opozitie", a adaugat Crin Antonescu.

Foto: Intactimages

Pragul electoral, eliminat de Comisia Juridica... Premierul umbla la programul bugetarilor: 09.00-17.00...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x