Antena Căutare

Cristian Preda (PDL): Trebuie gasit urgent un premier independent

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat, intr-un interviu acordat Radio France Internationale (RFI) ca "Sa nu ne mai ascundem dupa degete! (...) In actuala formula, vom cadea si mai mult in sondaje (...) Trebuie urgent gasit un independent, care in primul rand sa garanteze un anumit echilibru in gestionarea guvernarii vrea "un premier independent credibil".

"In acest moment, problema esentiala nu este partidul, ci guvernarea. De altfel, a fost din 2009, imediat dupa realegerea lui Traian Basescu. Si imaginea partidului si imaginea lui Traian Basescu sufera din pricina guvernarii", a estimat Preda, adaugand ca "trebuie urgent gasit un independent, care in primul rand sa garanteze un anumit echilibru in gestionarea guvernarii, un independent care sa fie capabil sa gestioneze de asemenea un dialog pe marginea datelor electorale, pentru ca circula in acest moment mai multe versiuni. Sigur ca in acest proces va trebui sa fie implicat presedintele, ca mediator. Nu cred ca trebuie sa ne ascundem dupa degete".

De asemenea, europarlamentarul PDL este de parere ca schimbarea trebuie facuta repede. "Am inteles constrangerea pe care o reprezinta vizita delegatiei FMI, Comisiei si Bancii Mondiale la Bucuresti, e clar, dar dupa ce Jeffrey Franks (seful misiunii FMI in Romania-n.r.) ne paraseste, cu toate amintirile placute pe care le va avea din tara, de la hora la negocieri, dupa asta trebuie sa trecem la lucru! Orice amanare acum nu face decat sa prelungeasca o stare de incertitudine, de neincredere, care este sadita si in peisajul politic si in peisajul public", a spus Cristian Preda.

Foto: Intactimages

"Anul parlamentar" incepe cu o demisie si o schimbare de barca... Laszlo Borbely, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI: "Vom avea posibilitatea maririi salariilor si pensiilor, cel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x