Antena Căutare

Cvorum la CSM. Magistratii au luat act de demisia Monei Pivniceru

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au intrunit, astazi, pentru a lua act de demisia Monei Pivniceru. In sedinta de ieri, 22 august, nu a fost cvorum pentru ca, dintre cei 19 magistrati ai CSM, s-au prezentat doar 14. 

UPDATE 13:30! Judecatoarea Gabriela Birsan, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ar urma sa ocupe, ca interimar, locul ramas vacant in CSM, in urma demisiei Monei Pivniceru.

UPDATE 11:00! Mona Pivnicer a declarat, la sfarsitul sedintei CSM, ca nu a dorit niciodata sa scape de statutul de magistrat: "Eu nu am dorit in nicio clipa sa scap de statutul de magistrat pentru ca a fost profesia mea de baza. (...) A fi magistrat nu este un privilegiu si nici o recompensa extraordinara pentru aceasta calitate".

UPDATE 10:20! Magistratii CSM au luat act de demisia Monei Pivniceru. In acest moment, ea poate prelua Ministerul Justitiei

UPDATE 9:50! O parte dintre membri CSM doresc sa amane demisia Monei Pivniceru.

UPDATE 9:30! Trei dintre cei patru membri ai CSM care au lipsit miercuri de la sedinta convocata au venit, astazi, la Consiliu, unde este convocata din nou sedinta Plenului, in urma cu o zi nefiind intrunit cvorumul pentru aprobarea hotararilor, printre care si demisia din magistratura a Monei Pivniceru.

Ana Labus, Florentina Gavadia si Bogdan Gabor, care nu au fost miercuri la Consiliu, motivandu-si absenta prin probleme medicale grave in familie, sunt la sediul CSM, absenta fiind doar Georgiana Isac, informeaza Antena 3, care citeaza Mediafax.



Ieri, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu a putut lua act de demisia Monei Pivniceru, persoana desemnata pentru a prelua portofoliul de la Justitie, deoarece au fost prezenti doar 14 membri. Prin urmare, magistratii au programat o noua sedinta, cu scopul de a clarifica situatia.

Premierul Victor Ponta, prezent la discutii, a declarat ca nu va renunta la propunerea Monei Pivniceru la Ministerul Justitie.

"Am venit de dimineata cu speranta ca se va face cvorumul. Nu sunt de acord cu ideea de a ne juca cu cvorumurile de la institutii. Nu va invoca nimeni cvorumul maine la Parlament. Nu cred in metode de acest gen. Tin foarte mult sa aratam care este diferenta, de ce suntem altfel", a declarat, de la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Ponta.

Stire in curs de actualizare...

foto: Intact Images

Judecatoarea CCR Aspazia Cojocaru, santajata cu microfilme din 1984 ale Securitatii?... Cum ar putea fi demis Traian Basescu. Iata argumentele juridice!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x