Cum arăta Angela Merkel când era mică. Cancelarul Germaniei nu s-a schimbat mult de atunci

Angela Dorothea Kasner, cunoscută și sub numele de Angela Merkel, este unul dintre cei mai influenți politicieni din lume. Cancelarul Germaniei s-a născut la Hamburg, pe data de 17 iulie 1954.

Angela Dorothea Kasner, cunoscută și sub numele de Angela Merkel, este unul dintre cei mai influenți politicieni din lume. Cancelarul Germaniei s-a născut la Hamburg, pe data de 17 iulie 1954

Profimediaimages.ro

Fizician la origine, Merkel a intrat în politică după căderea Zidului Berlinului în 1989. Ridicându-se în funcția de președintă a partidului Uniunii Democrate Creștine, Angela a devenit prima femeie cancelar din istoria Germaniei și una dintre figurile de frunte ale Uniunii Europene, după alegerile din 2005.

Unde a crescut Angela Merkel și cum arăta în copilărie

Angela Merkel s-a născut pe data de 17 iulie 1954, la Hamburg, Germania. Fiica unui pastor, care s-a mutat pentru a-și continua studiile de teologie, Merkel a crescut într-o zonă rurală, la nord de Berlin, în Republica Democrată Germană de atunci.

Mama Angelei Merkel era un profesor care a fost cândva membru al Partidului Social Democrat din Germania. De la o vârstă fragedă, Angela era interesată atât de religie, cât și de politică.

Citește și: În București rata îmbolnăvirilor de COVID-19 a trecut de 2 la mia de locuitori. Ce restricții urmează să fie impuse

S-a dovedit a fi o elevă bună la școală și a excelat în limba rusă și matematică. După terminarea studiilor, a intrat la Universitatea din Leipzig, unde s-a dedicat fizicii din 1973 până în 1978.

În 1978, ea a intrat la Institutul Central de Chimie Fizică al Academiei de Științe din Berlin-Adlershof. În cele din urmă, a câștigat un doctorat pentru teza sa de chimie cuantică în 1986 și a rămas asociată cu academia ca cercetător până în 1990.

Cum a ajuns Angela Merkel cancelar

După căderea Zidului Berlinului, în 1989, Merkel s-a alăturat partidului politic Uniunii Democrate Creștine. La scurt timp după aceea, a fost numită în cabinetul lui Helmut Kohl ca ministru pentru femei și tineri, iar mai târziu a preluat atribuțiile ce țineau de mediu și siguranța nucleară.

După înfrângerea lui Kohl la alegerile generale din 1939 a fost numită secretar general al CDU. În 2000, Merkel a fost aleasă lider de partid, dar a pierdut alegerile pentru postul de cancelar în 2002.

Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Bulgaria a intrat în zona roșie. Ce se întâmplă cu Germania și Croația

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

În 2005, l-a învins pe Gerhard Schröder și a fost declarată prima femeie cancelar din istoria Germaniei.

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri