Antena Căutare

Cum sa urci degeaba Dealul Cotrocenilor

Consultarile cu partidele sau monologul lui Zeus cu supusii.

Presedintele Basescu a dat din nou strigare sa se adune azi partidele la Cotroceni, sa se "consulte". E vorba despre consultari, nu despre consultatii, chiar daca istoria consultarilor cotroceniste arata mai degraba ca sedintele de la psihiatru ale unui pacient plictisit si nevorbit, care, macar o data pe luna, simte nevoia sa impartaseasca unei adunari politice ilustre, preferabil formata din adulatorii templului, viziunea sa despre lume, viata si reforma statului.

Iar daca in adunare se afla si reactiunea de la PSD, PC si PNL, care, vorba lui Caragiale, sta la panda ascutindu-si ghearele si asteptand momentul oportun pentru poftele ei antinationale, iata o foarte buna ocazie pentru plasarea unor ironii fine si ascutite si bine tintite catre obrazul, desigur, gros, al Opozitiei. Avem deci, din nou, consultari la Cotroceni, intre seful statului si partidele parlamentare. Pe lista subiectelor de discutie, Legea pensiilor si Legea educatiei.

Sa recapitulam - Legea educatiei a fost subiect de discutie la "consultarile" din Deal si acum doi ani si jumatate. Si tot degeaba. Asa cum au fost pe agenda nenumaratelor sesiuni de umflare a muschilor prezidentiali, live, in fata adversarilor, nenumarate alte subiecte, toate deosebit de importante si esentiale pentru bunul mers al treburilor tarii.

Cum a fost, de exemplu, revizuirea Constitutiei, intru desfiintarea Senatului si intarirea atributiilor prezidentiale. Din fericire (probabil), ineficienta si inutilitatea mecanismului "consultarilor" au anulat si finalitatea dorintei prezidentiale de a schimba Constitutia. Nici nu mai merita mentionat faptul ca o "consultare" presupune un dialog, si, obligatoriu, ascultarea tuturor partilor, si nu comunicarea dorintei prezidentiale si punerea tuturor celorlalti in fata faptului implinit.

Asa cum nu mai merita mentionat faptul ca pana acum nici o "consultare" de la Cotroceni nu a avut pe agenda un subiect "derizoriu", desigur, ca de exemplu posibile solutii pentru relansarea economiei, reforma fiscala sau masuri anticriza. Si asta, probabil, pentru ca, asa cum ne-a anuntat domnul presedinte in repetate randuri, am iesit de mult din criza.

Tot articolul, in Jurnalul National

"Daca avea informatii din Ambasada SUA, Geoana ajungea presedinte"... Scandal in Camera Deputatilor, dupa ce Roberta Anastase a venit sa conduca lucrarile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x