Antena Căutare

Curtea de Apel din Tg. Mures a declarat ilegal steagul judetului Harghita

Dupa 20 de ani de umilinte romanii din Harghita au primit si o veste buna. S-a facut oarecum dreptate. Steagul judetului Harghita, in fapt o textila bicolora asumata mai ales pe post de steag al Tinutului Secuiesc, si care nu are nici o urma de reprezentare a comunitatii romanesti din acest judet,  a fost declarat ilegal printr-o sentinta definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Targu Mures, prin care desfiinteaza hotararea Consiliului Judetean Harghita nr. 269/2009 . Chiar si asa presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, spune ca steagul va continua sa fie arborat pe cladirea CJ.

Pentru cititorul neavizat cu aceste practici iredentiste ale liderilor maghiari, trebuie spus ca de cum intri in judetele Harghita si Covasna ai impresia ca de fapt esti in alta tara, mai precis in Ungaria. Si asta nu pentru ca nivelul de trai ar fi unul mai mare sau ca starea drumurilor este mai buna, ci pentru faptul ca pe mai toate sediile de institutii, fie ele publice sau private, sunt afisate steagurile tarii vecine de peste Tisa si ,de vreo patru ani incoace, o textila bicolora, asumata drept steag al asa-zisului tinut secuiesc.

Asa dupa cum Jurnalul National a informat, autoritatile judetene harghitene au arborat intr-un cadru festiv, ilegal, drapelul secuiesc, ca steag al judetului Harghita pe frontispiciul Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, langa tricolorul romanesc. De fapt UDMR Harghita, prin cei 19 consilieri judeteni, care reprezentau (si reprezinta) majoritatea absoluta in Consiliul Judetean (CJ), au apelat la un subterfugiu si au hotarat in noiembrie 2009 ca steagul secuiesc sa fie declarat steagul judetului Harghita. De fapt si de drept se dorea oficializarea steagului secuiesc.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Premierul Ponta solicita sustinerea Bacalaureatului profesional "chiar daca presedintele isi mai doreste din cand i... Lideri maghiari din Romania, la Budapesta: "Autonomia, singura solutie acceptabila”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x