Antena Căutare

Dan Voiculescu: Basescu trebuie suspendat, demis si, probabil, internat pentru a-si redobandi echilibrul

Senatorul Dan Voiculescu afirma pe blogul personal ca presedintele Traian Basescu este "epuizat politic si intelectual", "suferind de sindromul dictatorului in agonie". De asemenea, fondatorul Partidului Conservator apreciaza ca Basescu "trebuie suspendat, demis si, probabil, internat pentru a-si redobandi echilibrul" si sustine ca prin numirea in functia de ministru de Externe a lui Cristian Diaconescu, membru UNPR, in locul lui Teodor Baconschi, membru PDL, presedintele a incalcat Constitutia.

"Traian Basescu nu va demisiona. Si-a pierdut, deopotriva, ratiunea si onoarea. Nu se mai poate controla. Este epuizat politic si intelectual. Sufera de sindromul dictatorului in agonie. Se lupta cu institutiile fundamentale ale statului, presa libera, „agenturili straine" si fantoma comunismului. Traian Basescu a devenit un pericol pentru democratie, libertate si normalitate. A devenit un pericol chiar si pentru el insusi. In consecinta, trebuie suspendat, demis si, probabil, internat pentru a-si redobandi echilibrul personal.

Prin numirea in functia de Ministru de Externe a domnului Cristian Diaconescu, membru UNPR, in locul domnului Teodor Baconschi, membru PDL, fara aprobarea Parlamentului, presedintele Traian Basescu a incalcat articolul 85 din Constitutie care prevede ca "daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului", numirea unui ministru se face „numai pe baza aprobarii Parlamentului".

Dar, disperat sa-si salveze functia, Traian Basescu incalca sistematic Constitutia Romaniei, indreptandu-se implacabil spre o noua suspendare, dupa cea din anul 2007.

In mod evident, cat timp va mai detine functia de presedinte, Traian Basescu va ataca tot mai violent presa, Opozitia, protestatarii, militarii, politistii, pensionarii si pe orice cetatean lucid care indrazneste sa ii ceara demisia.

De altfel, sunt convins ca, si in „interventia" de astazi, Traian Basescu se va rafui cu sistemul politic desi, de 22 de ani traieste si prospera in acest sistem, se va rafui cu presa, desi si-a subordonat televiziune publica si un urias aparat propagandistic, se va rafui cu securitatea, desi a recunoscut ca a colaborat constant cu securitatea, „dand un camion de note", se va rafui cu comunismul, desi a fost inalt functionar in regimul comunist, se va rafui cu cei corupti, desi el insusi si-a „aranjat" o vila in centrul Capitalei.

De fapt, Traian Basescu nu mai vorbeste de foarte mult timp cu romanii. Vorbeste numai cu si despre sine. Daca il veti asculta si astazi, veti intelege ca fiecare acuzatie pe care o lanseaza i se potriveste perfect", a scris Voiculescu pe blog.

Foto: Intactimages

Ponta: Liderul social-democratilor din PE confirma faptul ca USL nu a cerut aplicarea de sanctiuni Romaniei... Noua Lege a notarilor publici, adoptata de Guvern...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x