Antena Căutare

Dan Voiculescu cere revenirea Opozitiei in Parlament

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, sustine ca ar fi momentul ca USL sa revina in Parlament, sa demita Guvernul, sa suspende presedintele tarii si sa organizeze, in maximum trei luni, alegeri parlamentare si prezidentiale.

"Puterea a pierdut definitiv majoritatea in Senat si, in zilele urmatoare, o va pierde si in Camera Deputatilor. Masina de vot PDL-UNPR-UDMR se dezintegreaza ireversibil. In acest context, cred ca protestul parlamentar al opozitiei si-a atins obiectivele, regimul Basescu nu mai controleaza forul legislativ. In opinia mea, ar fi momentul ca, din 17 aprilie, USL sa se intoarca in Parlament, sa lupte in plen si comisii, sa formeze o noua majoritate, sa demita Guvernul Ungureanu, sa suspende presedintele care incalca sistematic Constitutia si sa organizeze, in maxim 3 luni, alegeri parlamentare si prezidentiale", sustine Voiculescu, intr-o declaratie remisa, miercuri, agentiei Mediafax.

In opinia presedintelui fondator al PC, "foarte probabil, dupa demiterea actualului Executiv, Traian Basescu va incerca sa traga de timp, sa sustina un guvern interimar, sa prelungeasca boala societatii si economiei romanesti".

"Nu mai avem timp de manevrele sale. Domnul Basescu trebuie sa plece de buna voie sau demis prin mijloace constitutionale. Romanii au nevoie de o guvernare solida, stabila, capabila sa introduca rapid impozitarea progresiva, sa reduca TVA la alimentele de baza, sa protejeze resursele minerale nationale, sa sustina investitiile, sa readuca salariile la nivelul din 2010 si sa elibereze justitia de sub orice presiune politica pentru a-i putea sanctiona pe cei care au folosit bani publici pe criterii si pentru interese politice", mai declara Voiculescu.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Foto: Intact Images

Prefectul Capitalei demisioneaza pentru a candida la Sectorul 5... FOTO! A inceput distribuirea "pungilor electorale": Vezi cum arata sacosa PDL!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x