Antena Căutare

Deputat PSD: Moţiunea de cenzură va avea 220-222 de voturi, nu va trece. Nici cei din opoziţie nu vor să treacă

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat Constanţa, deputatul Radu Babuş, crede că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, care va fi votată săptămâna viitoare, nu va trece şi se vor înregistra 220-222 de voturi, precizând că nici cei din opoziţie nu vor ca moţiunea să aibă succes.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat Constanţa, deputatul Radu Babuş, crede că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, care va fi votată săptămâna viitoare, nu va trece şi se vor înregistra 220-222 de voturi, precizând că nici cei din opoziţie nu vor ca moţiunea să aibă succes.

Radu Babuş a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, ce crede că se va întâmpla la moţiunea de cenzură care va fi votată joi.

“Referitor la numărul celor care urmează să voteze această moţiune din partea opoziţie, din discuţiile pe care le-am avut maxim 220-222 de voturi. Nu trece. Pentru că nici ei nu vor să treacă”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Constanţa.

El spune că cei de la USR nu vor la guvernare dacă Guvernul va cădea, cei de la UDMR nu vor colabora cu reprezentanţii USR şi că nu îi vede stând la aceeaşi masă pe preşedintele PMP cu Victor Ponta şi Ludovic Orban.

“Cei de la USR au spus clar că nu vor să intre la guvernare, o parte mare din PNL clar au un conflict deschis Senat-Cameră cu domnul Orban, Pro România ar vrea dar, azi nu, vorbim de mâine. UDMR ar vrea să intre la guvernare, dar se mai gândesc, că nu-l văd pe Kelemen Hunor într-o relaţie foarte apropiată cu cei de la USR, chiar nu îi văd politic stând la aceeaşi masă având în vedere conflictele pe care le-au avut până acum, iar UDMR e un partid serios şi un partid care are o constanţă, iar anumite ciocniri politice pe care le-au avut cu cei de la USR nu le uită uşor. PMP mă abţin, nu vreau să fac comentarii. Adică să-l văd pe liderul PMP la masă cu Victor Ponta e greu, şi cu Ludovic Orban, e un Triunghiul Bermudelor, nu ştiu ce guvernare ar putea să izvorească de aici, cred că e un exerciţiu de imaginaţie crunt”, a precizat Radu Babuş.

El a mai afirmat că sunt mulţi lideri politici care nu vor ca moţiunea să treacă.

“Nu cred că sunt foarte mulţi lideri care vor să treacă această moţiune, pentru că vor fi puşi în faţa faptului de a creiona un guvern, de a vota un premier. Cine? Orban? Victor Ponta a spus că pe Orban nu-l votez. UDMR nu ştiu ce va face, dar intrăm pe un teren foarte alunecos al speculaţiilor”, a explicat deputatul PSD.

El crede că în cazul în Guvernul va cădea la moţiunea de cenzură, reprezentanţii opoziţiei nu vor fi în stare să facă un guvern.

“Nu vor fi în stare să facă un guvern pentru că în acest moment pe lângă faptul că nu au niciun fel de idee de a guverna şi ce va rezulta de aici va fi amar şi jale. Cred că deja declaraţiile liderilor PNL sunt foarte clare, cu tăieri de pensii, salarii, concedieri de 400.000 de funcţionari publici”, a declarat Radu Babuş.

El mai crede că anticipatele “sunt doar praf în ochi”, fiind aduse în discuţie de anumiţi politicieni pentru a mai spune ceva interesant, considerând că acestea sunt foarte greu, dacă nu imposibil, de realizat.

Sursa : news.ro

Ultimă oră! Ion Iliescu, la Spitalul Elias din București... Orban: Aşa-zisul centralism democratic din perioada comunistă a fost desăvârşit de PSD, iar autonomia locală există doar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x