Antena Căutare

DNA: Campania prezidentiala a lui Mircea Geoana a fost finantata ilegal

Campania prezidentiala a lui Mircea Geoana a fost finantata ilegal. Presedintele organizatiei PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si omul de afaceri Ioan Niculae sunt urmariti penal de DNA pentru ilegalitati privind finantarea campaniei electorale pentru prezidentiale a fostului presedinte al Senatului, Mircea Geoana.

Din interceptarile aflate la dosar, reiese ca baronul local ar fi cerut un milion de euro, astfel incat, daca iesea presedinte Geaona, sa numeasca la ministerul Economiei si Comertului o persoana agreata de Ioan Niculae.

Vorbim de dosarul in care Mircea Geoana a fost audiat la martor. Speculatiile au curs in tot acest timp privind obiectul cercetarilor, azi insa totul a devenit clar. Conform rezolutiei de incepere a urmaririi penale in acest dosar sunt cercetati penal urmatorii:

• Gheorghe Bunea Stancu, presedinte PSD Braila - abuz in serviciu
• Teodorescu Gheorghe, actionar SC INSOMAR SA - fals
• Barac Viorel, direct SC INTERAGRO SA - fals
• Ioan Niculae, actionar SC INTERAGRO SA - fals
Daca in cazul lui Bunea se retin infractiunii de coruptie, in cazul celorlalti acuzatia este de fals in inscrisuri. Procurorii sustin ca Ioan Niculae, patronul INTERAGRO ar fi dat bani in perioada electorala din 2009 pentru a sustine campania lui Mircea Geoana.

Scopul era, ca in cazul in care Mircea Geoana iesea presedinte, la conducerea Ministerului Economiei si Comertului, precum si la nivelul celor doua societati nationale Transgaz si Romgaz, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele. - si anume sa ii vanda gaz ieftin.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Emil Boc: "Daniela Andreescu a fost revocata din functie"... Ion Iliescu, la un pas sa fie impuscat de un SPP-ist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x