Antena Căutare

Elena Udrea, regina asfaltului

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, va administra 4 miliarde de euro prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).

Cel mai important program pentru minister in acest an este Programul National de Dezvoltare a infrastructurii, in valoare totala de 4 miliarde de euro, destinat modernizarii infrastructurii", declara Elena Udrea la inceputul acestui an.

Derularea si implementarea proiectelor prioritare din cadrul PNDI se aproba prin hotarare de guvern, insa Elena Udrea va stabili numarul de personal aferent Unitatii de Implementare a Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (UIPNDI), atributiile si competentele acestuia, precum si regulamentul de organizare si functionare, potrivit proiectului de hotarare de guvern postat pe site-ul institutiei.

Ministerul condus de Udrea, in calitate de autoritate contractanta, organizeaza si deruleaza procedurile de atribuire a contractelor de lucrari, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. UIPNDI se infiinteaza in cadrul MDRT si are ca scop implementarea si derularea proiectelor prioritare din cadrul PNDI.

Prin PNDI se vor reabilita si moderniza 10.000 km de drumuri judetene si de interes local, vor fi modernizate mai multe localitati si vor fi introduse sisteme de canalizare, epurare a apelor uzate si alimentarea cu apa a localitatilor.

Prin PNDI se pot realiza obiective de investitii noi, obiective de investitii aflate in diferite stadii de executie si care necesita finalizare, precum si obiective care necesita modernizare si/sau reabilitare.

Finantarea proiectelor prioritare din cadrul PNDI se asigura din sume alocate anual cu aceasta destinatie din fonduri externe rambursabile si nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul MDRT, precum si din alte surse de finantare legal constituite, pe baza documentatiilor tehnico-economice aprobate, conform legislatiei in vigoare.

Pe perioada realizarii lucrarilor, finantarea este asigurata de prestatorii, executantii si furnizorii carora le sunt atribuite lucrarile, in urma procedurii de achizitie publica, din surse financiare proprii si/sau din credite bancare, pentru perioada 2011-2020.

Plata sumelor datorate prestatorilor, executantilor si furnizorilor, aferente lucrarilor receptio¬nate in cadrul proiectelor prioritare, se realizeaza esalonat, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetul MDRT, in perioada 2013-2020.

Pentru includerea in program a obiectivelor de investitii aflate in diferite stadii de executie si care nu pot fi finalizate, beneficiarii finali trebuie sa rezilieze contractele aflate in derulare si sa prezinte stadiul fizic si valoric actualizat la zi al restului de executat.

Primariile beneficiare ale proiectelor trimit propunerile pentru realizarea obiectivelor de investitii, defalcate pe fiecare proiect prioritar in parte, insotite de documentatiile tehnico-economice, intocmite in conformitate cu prevederile legale in vigoare, aprobate si finantate de acestia. MDRT centralizeaza propunerile si le prioritizeaza.

Sursa: Jurnalul National

Guvernul suporta majorarea contributiilor la pensii pentru SIE, STS si Justitie... PSD discuta "despartirea” de Mircea Geoana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x