Emil Boc: "Adrian Nastase e responsabil pentru pretul contractului autostrazii Transilvania"

Primul-ministru Emil Boc a declarat, miercuri, ca fostul premier Adrian Nastase ar fi cel reponsabil pentru pretul pe kilometru de autostrada practicat de compania americana Bechtel in cazul Autostrazii Transilvania, informeaza Mediafax.

"V-as ruga sa il intrebati pe Adrian Nastase despre pretul din contractul cu Bechtel. Nu Boc a stabilit aceste preturi. Contractul a fost semnat de Adrian Nastase cu preturile din contract ale lui Adrian Nastase. Pana acum nu erau standarde de cost, ci doar criteriile impuse de Nastase"


Premierul a mentionat ca la Autostrada Transilvania vor continua pentru ca este vorba despre un proiect important de infrastructura pentru Romania.

"In acest moment, avem aceasta ipoteza de lucru - continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania pentru ca este necesara. Trebuie doar sa negociem pretul corect pentru lucrarile care se fac in Romania. Pretul este stabilit prin standardele de cost", a afirmat Boc.

CNADNR a solicitat companiei americane Bechtel, constructorul autostrazii Brasov-Bors, reducerea costurilor cu aproximativ 35% si revizuirea graficului de executie, intrucat termenul contractual, anul 2013, nu mai poate fi atins.

"Am solicitat reducerea costurilor, astfel incat sa se incadreze in standardele de cost, revizuirea graficului de lucrari si esalonarea datoriilor", a declarat marti directorul general al CNADNR, Daniela Draghia.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania datoreaza companiei Bechtel suma de 90,4 milioane euro, fara TVA, reprezentand facturi neachitate din perioada 2009-2010.

sursa:Antena3

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri