Antena Căutare

Emil Boc: "Adrian Nastase e responsabil pentru pretul contractului autostrazii Transilvania"

Primul-ministru Emil Boc a declarat, miercuri, ca fostul premier Adrian Nastase ar fi cel reponsabil pentru pretul pe kilometru de autostrada practicat de compania americana Bechtel in cazul Autostrazii Transilvania, informeaza Mediafax.

"V-as ruga sa il intrebati pe Adrian Nastase despre pretul din contractul cu Bechtel. Nu Boc a stabilit aceste preturi. Contractul a fost semnat de Adrian Nastase cu preturile din contract ale lui Adrian Nastase. Pana acum nu erau standarde de cost, ci doar criteriile impuse de Nastase"


Premierul a mentionat ca la Autostrada Transilvania vor continua pentru ca este vorba despre un proiect important de infrastructura pentru Romania.

"In acest moment, avem aceasta ipoteza de lucru - continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania pentru ca este necesara. Trebuie doar sa negociem pretul corect pentru lucrarile care se fac in Romania. Pretul este stabilit prin standardele de cost", a afirmat Boc.

CNADNR a solicitat companiei americane Bechtel, constructorul autostrazii Brasov-Bors, reducerea costurilor cu aproximativ 35% si revizuirea graficului de executie, intrucat termenul contractual, anul 2013, nu mai poate fi atins.

"Am solicitat reducerea costurilor, astfel incat sa se incadreze in standardele de cost, revizuirea graficului de lucrari si esalonarea datoriilor", a declarat marti directorul general al CNADNR, Daniela Draghia.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania datoreaza companiei Bechtel suma de 90,4 milioane euro, fara TVA, reprezentand facturi neachitate din perioada 2009-2010.

sursa:Antena3

Bazinul inaugurat de Emil Boc si Elena Udrea la Campina, inchis publicului... Traian Basescu a trimis la Curtea Constitutionala proiectul de revizuire a Constitutiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x