Antena Căutare

Emotii pentru ministri: Incepe evaluarea in functie de absorbtia fondurilor UE

A inceput numaratoarea inversa pentru membrii cabinetului Boc. Asa cum a cerut presedintele Traian Basescu, evaluarea se va face in functie de fondurile alocate pentru investitii si gradul de absorbtie a banilor europeni. Sunt cativa ministri care nu au motive de ingrijorare. Valeriu Tabara, Elena Udrea si Sebastian Lazaroiu sunt printre cei norocosi.

Ministerul condus de Valeriu Tabara sta cel mai bine la capitolul absorbtiei fondurilor europene. Procentul de 26%, rata de absorbtie, il plaseaza in fata Ministerului Dezvoltarii. Elena Udrea a depasit nivelul de 100% de investitii si are un grad de absorbtie de peste 23%.

Proaspat numit in functie, nici Sebastian Lazaroiu nu are motive de ingrijorare pentru fotoliul de la Munca. Gradul de absorbtie al banilor europeni primit mostenire de la Ioan Botis este de peste 20%.

Ion Ariton, Laszlo Borbely, Gheorghe Ialomitianu si Traian Igas par sa fi fost mai lipsiti de inspiratie decat colegii lor de cabinet.

Ministerul Economiei abia daca a reusit sa se ridice peste media nationala dezastruoasa, in timp ce Mediul, Finantele si Internele nu au reusit sa sara de 10%. Desi Anca Boagiu se lauda cu un deplorabil 2%, ministrul de la Transporturi este, totusi, in top. Al simpatiilor presedintelui Basescu.

Dupa patru ani de la aderarea la Uniunea Europeana, Romania a reusit sa atraga doar 11% din fondurile alocate.

Sursa: Antena3

Vanghelie, despre politicienii care "au creat furaciuni": "Sa-i ia mama dracu', sa se duca acasa!"... PDL-istii, instruiti cum sa il apere pe Basescu si cum sa vorbeasca la TV...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x