Antena Căutare

Eroarea Institutului National de Statistica va costa bugetul de stat un miliard de lei

Un miliard de lei este suma pe care bugetul statului o va "plati" pe acest in urma eroarii facute de conducerea Institutului National de Statistica. Pentru ca au gresit cifrele, sefii de la Statistica vor fi inlocuiti. Demiterile au fost anuntate vineri de premierul Victor Ponta.

"O sa inlocuiesc conducerea Institutului National de Statistica. Vreau sa fie acolo niste oameni care cand spun ceva sa ne putem baza pe ce spun", a declarat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta ii face vinovati pe sefii Institutlui National de Statistica de faptul ca au transmis Guvernului, la finalul anului trecut, date eronate. Mai exact, ca economia Romaniei nu a produs 578 de miliarde de lei cat au estimat initial, ci mai putin cu 22 de miliarde de lei. Asta inseamna cu un miliard mai putin la bugetul de stat.

Cert este ca. indiferent de domeniu, taierea se va face pentru ca Executivul sa se incadreze in tinta de deficit bugetar din 2012 - 2,2 la suta din PIB.

Chiar daca este pentru data in ultimii opt ani cand revizuirea a fost pe scadere, si nu pe crestere, specialistii economici spun ca aceasta situatie nu este singulara.

"Lucrurile astea sunt normale in toate tarile. Sunt implicatii. In primul rand, atunci cand calculam procent din PIB, deficit bugetar, deficit de cont curent, diversi alti indicatori, evident ca cifrele vor fi altele", explica Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal.

Greseala celor de la Statistica schimba, astfel, si cifrele de deficit bugetar pe anul trecut si pe 2013.

Conducerea Institutului National de Statistica a gresit si in cazul recensamantului populatiei din 2011, cand organizarea a fost un adevarat haos.

Conducerea Institutului National de Statistica va fi demisa... Kelemen Hunor, pentru Nepszabadsag: "Politicienii romani ne considera cetateni de mana a doua”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x