Antena Căutare

Etnobotanicele, la un pas de ilegalitate: Legea a trecut de Senat!

Senatul a adoptat marti legea privind interzicerea produselor etnobotanice, intiata de Guvern. Actul legislativ instituire conditii dure pentru autorizarea magazinelor si permite autoritatilor sa confiste marfa si sa suspende provizoriu activitatea unitatilor.

Proiectul a obtinut 102 voturi „pentru" si o abtinere. Camera Deputatilor este forul decizional, Senatul fiind prima Camera sesizata in legatura cu acest proiect.

Proiectul prevede inchisoare de la doi la opt ani si interzicerea unor drepturi pentru cei care comercializeaza produse etnobotanice si intre 10 si 20 de ani daca in urma consumului de astfel de produse sunt inregistrate decese.

Autorizatiile pentru „magazinele de vise" vor fi eliberate doar in urma analize de laborator, in urma carora sa se constate ca produsele comercializate nu fac parte din categoria etnobotanicelor.

Totodata, autoritatile vor avea dreptul oricand sa initieze actiuni de control si sa retraga marfa de pe piata daca se constata ca aceasta prezinta riscuri. Inspectori de la Directia de Criminalitate Organizata si Terorism vor participa la aceste actiuni.

Ba mai mult, Ministerul Comunicatiilor va interveni la blocarea anumitor site-uri care promoveaza sau comercializeaza astfel de produse.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Legea neimpozitarii pensiilor, retrimisa la Comisia de buget... Legea privind reducerea TVA la alimente, retrimisa la Comisia de buget...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x