Antena Căutare

Executiv din umbra si remaniere guvernamentala

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat pregatirea unei solutii de guvernare si incetarea razboiului rece cu PSD

Intruniti la malul marii ca sa gandeasca strategia politica a partidului pentru perioada urmatoare, liberalii au decis: este nevoie de creionarea unui "guvern din umbra", care sa fie prezentat ca solutia de guvernare dupa o eventuala cadere a actualului cabinet Boc, impreuna cu un nou program politic.

"Cred ca PNL trebuie sa contribuie la gasirea unei solutii cat mai curand pentru guvernarea Romaniei si, de asemenea, ceea ce nu e usor, sa aiba grija fata de sine, fata de alegatori sa nu faca guvernare oricum si pentru orice. Trebuie sa gasim o solutie, dar care sa fie o solutie buna, deschisa catre viitor, nu spre trecut", a spus Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Propunerea facuta de Antonescu a fost acceptata de forul de conducere al partidului, urmand ca o astfel de "formula" de guvern sa fie prezentata in termen de cateva saptamani. Pana atunci, liberalul a sustinut ideea incheierii "razboiului rece" cu partenerul de opozitie, PSD. "Pana cand vom scapa Romania de Traian Basescu si de ceea ce se intampla astazi, mesajul meu catre PSD e unul paracrestin - «Pace stangii!». Asta nu inseamna ca nu stiu despre cine e vorba, ca nu stiu cu cine stau de vorba, asta nu inseamna ca si, daca as fi uitat, nu sunt oameni care tin cu tot dinadinsul sa ne aduca aminte. (...) Nu inchei conturile in 2010 cu Traian Basescu ca sa ma intorc in 2004", a spus Antonescu.

El a sustinut ca in acest moment trebuie cautat un proiect de urgenta, un proiect de avarie prin care sa se asigure ca "nimic din ceea ce a dus la regimul Basescu nu reapare in acest proiect". "Nu avem de ce sa ne agitam ca sa schimbam doar personaje, doar pa¬pusi si pentru a putea face altceva trebuie sa admitem si i-am invitat pe vecinii din PSD sa admita ca papusile acestea au purtat sau pot purta si alt nume decat Basescu, Udrea, Videanu sau chiar Boc, facand in mare acelasi lucru. Le-am spus si le spun ca in¬cer¬cam sa cautam si avem datoria sa cautam un proiect care sa insemne iesirea dintr-un cerc vicios al rotativei coruptiei, clientelei si incompetentei", a spus Antonescu. Liberalul a fluturat si ideea unei noi suspendari a presedintelui Basescu, in ipoteza in care acesta ar refuza, dupa caderea Guvernului Boc, un premier al noii majoritati a Opozitiei.

De partea cealalta, in randurile Puterii, discutiile despre schimbari de ministri sunt tot mai frecvente la nivelul parlamentarilor PDL, adica al celor despre care presedintele Basescu spunea ca vor avea un rol important in "retezarea" capetelor ministrilor neperformanti. De altfel, despre "marea judecata" a ministrilor PDL decisa a avea loc la 1 septembrie se vorbeste tot mai insistent, fara insa sa existe o confirmare prezidentiala a informatiei vehiculate inca de acum cateva zile, conform careia la intalnirea premierul Boc - ministrii PDL - parlamentarii PDL va participa si presedintele Basescu. O jumatate de confirmare a participarii presedintelui a venit de la deputatul PDL Sulfina Barbu, care a spus ca "probabil" va veni si presedintele la reuniunea grupurilor PDL de la 1 septembrie. Pana atunci, voci democrat-liberale, in functie de tabara din care fac parte, rostesc deja diverse nume de ministri cazuti in dizgratie, constanta acestor declaratii fiind ministrii Seitan si Vladescu.

In schimb, la cealalta formatiune din guvern, UDMR, presedintele Marko Bela spune ca nu este cazul nici unei schimbari a vreunui ministru al Uniunii, nici macar a lui Cseke Attila, care ar avea meritul descentralizarii spitalelor. O analiza a activitatii ministrilor lor vor face totusi si membrii UDMR saptamana aceasta, dupa cum a anuntat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Antonescu ataca gruparea Basescu-Udrea-Boc... VIDEO! Joaca de-a remanierea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x