Căutare Live

Fifor spune că, din cauza lui Iohannis, MAI este blocat la vârf, neavând un ministru interimar care "să coordoneze lupta zilnică a poliţiştilor cu criminalii şi infractorii"

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, afirmă, în contextul cazului fetiţei ucise în judeţul Dâmboviţa, că din cauza preşedintelui Klaus Iohannis Ministerul Afacerilor Interne "rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul şi să coordoneze lupta zilnică a poliţiştilor cu criminalii şi infractorii"

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, afirmă, în contextul cazului fetiţei ucise în judeţul Dâmboviţa, că din cauza preşedintelui Klaus Iohannis Ministerul Afacerilor Interne "rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul şi să coordoneze lupta zilnică a poliţiştilor cu criminalii şi infractorii".

"Domnule candidat Iohannis şi domnilor de la PNL, în loc să discutăm despre cum blocaţi instituţii şi nu le lăsaţi să se modernizeze, poate ar trebui să discutăm cu responsabilitate şi lipsă de orgolii cum putem sprijini toţi instituţiile să se reformeze şi să nu mai permită greşeli cauzatoare de moarte", spune Fifor.

"Domnule preşedinte Iohannis, v-am întrebat, cu ceva timp în urmă, dacă mai este nevoie să moară oameni ca să deblocaţi activitatea Guvernului. La sfârşitul săptămânii trecute s-a produs o nouă tragedie - o altă fetita, de această dată din Dâmboviţa, a fost victima unei crime oribile. Iar asta în timp ce Ministerul Afacerilor Interne rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul şi să coordoneze lupta zilnică a poliţiştilor cu criminalii şi infractorii. Acum când, din nefericire, încă o tragedie s-a produs, vă puneţi în mod laş un parlamentar cel putin exotic de la PNL să atace premierul şi Guvernul pentru că nu ar lua măsuri în domeniul ordinii şi siguranţei publice", afirmă Mihai Fifor, luni, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că, în mod cinic, şi parlamentarul şi Iohannis ştiu foarte bine că nu se pot lua aceste măsuri pentru că este blocat Executivul.

"Da, din cauza dumneavoastră, prin blocarea interimatelor, în dispreţul Constituţiei, nu se pot reforma sisteme vechi şi cu probleme de zeci de ani. În acest timp mor oameni, iar PNL la comanda dumneavoastră politizează astfel de situaţii pentru că aşa v-aţi obişuit să faceţi audienţă - pe suferinţa oamenilor", spune Fifor.

El susţine că, în urma tragediei de la Caracal, s-au luat măsuri concrete la nivelul Guvernului – din punct de vedere legislativ şi instituţional – pentru a se îmbunătăţi reacţiile statului în situaţii de urgenţă şi pentru a fi alocate resurse suplimentare în asemenea situaţii.

"După care ne-aţi blocat şi mai tare. Domnule candidat Iohannis şi domnilor de la PNL, în loc să discutăm despre cum blocaţi instituţii şi nu le lăsaţi să se modernizeze, poate ar trebui să discutăm cu responsabilitate şi lipsă de orgolii cum putem sprijini toţi instituţiile să se reformeze şi să nu mai permită greşeli cauzatoare de moarte. Poate ar trebuie să vedem cum putem apăra România de aceşti monştri care iată, unii trăiesc la noi în ţară, dar alţii vin chiar din afară, din ţări cu pretenţii faţă de securitatea cetăţenilor în spaţiul european", adaugă Fifor.

El le cere politicienilor "să nu mai facă rating pe astfel de subiecte şi să se aplece serios asupra măsurilor care pot schimba cu adevărat ordinea şi siguranţa".

Fifor transmite condoleanţe familiei fetiţei de 11 ani din Dâmboviţa. "Sunt cu sufletul alături de durerea acestora şi sper din toată inima că vinovatul îşi va găsi pedeapsa pe care o merită", încheie Fifor.

Sursa : news.ro

CCR a respins şase contestaţii privind înregistrarea candidaturilor lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu şi Kel... Tăriceanu: Vor fi 20 de parlamentari ALDE care au semnat sau vor semna pentru moţiunea de cenzură. Cine nu votează moţiu...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri