Antena Căutare

Ultimă Oră: Fostul comisar Traian Berbeceanu, funcție de prim rang în Ministerul Afacerilor Interne

Fostul Comisar Traian Berbeceanu a fost numit șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Ultimă Oră: Fostul comisar Traian Berbeceanu, funcție de prim rang în Ministerul Afacerilor Interne
Fostul comisar Traian Berbeceanu este noul șef de cabinet al ministrului de Interne

Mutare de ultimă oră la conducerea Ministerului de Interne. Fostul comisar Traian Berbeceanu a primit o funcție de prim rang în instituție, fiind numit șeful de cabinet al ministrului Marcel Vela.

„Șeful meu de cabinet va fi, începând de săptămâna viitoare, domnul Traian Berbeceanu”, a anunțat ministrul de Interne, joi, într-o conferință de presă.

Rareș Bogdan a anunțat încă din 15 octombrie că Traian Berbeceanu ar putea să facă parte din Guvernul Orban. „Vor fi multe surprize”, spunea atunci Bogdan.

Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, care are competenţă în judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu, din anul 2005 până în 2011. În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea unei grupări specializate în furt de fier vechi din judeţul Hunedoara, denumită „Hidra”. Un număr de 49 de persoane au fost atunci trimise în judecată pentru activităţi de furt de fier vechi în valoare de milioane de euro din zona industrială a municipiului Hunedoara. De la momentul respectiv, BCCO Alba Iulia a ocupat în fiecare an primul loc pe ţară în competiţia cu structurile similare.

În iunie 2016, fostul comisar-şef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată de procurori.

În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror şef al DIICOT Alba) şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.

Klaus Iohannis, anunț bombă despre pensii! Ce schimbare uriașă se pregătește: „O nouă lege se va discuta”... Ministrul de Interne, revoltat de traficul din Capitală: "Este infernal din cauza unora care nu gândesc"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x