Antena Căutare

Guvernul Boc: sarac si fudul

Cabinetul Boc promite majorari salariale pe care nu le poate onora.

Executivul promite cresteri salariale de 43% "in urmatorii ani", desi pentru 2011 nu are bani nici macar sa duca salariile la nivelul din iunie.

Proiectul Legii salarizarii unitare spune ca anul viitor salariul de baza va creste cu 15% in sectorul public, dar ca in aceste conditii tot va fi cu 13,75% sub nivelul de la inceputul lui 2009.

In plus, posturile vor fi inghetate in continuare in sectorul bugetar, deoarece iesirea din recesiune "se dovedeste inceata", mai motiveaza Executivul, care intentioneaza ca noul nivel al salarizarii sa fie modificat din nou pana la finele anului viitor.

Asta nu l-a oprit pe Ioan Botis, ministrul Muncii, sa anunte cresteri salariale care totalizeaza 43% in anii urmatori. Personalul bugetar va fi reincadrat in 2011 cu salarizare egala pentru aceleasi functii, dar pornind de la baza din luna octombrie, nu cea din luna iunie, iar in timp vor fi majorari salariale importante inclusiv in sanatate si educatie, cresterea salariala pentru urmatorii ani fiind de peste 43%, a spus ministrul Muncii.

Intre timp, proiectul Legii salarizarii unitare a fost transmis Fondului Monetar International (FMI) spre consultare, iar premierul Emil Boc a anuntat ca acesta va fi adoptat de Guvern luni, in sedinta extraordinara, si trimis imediat in Parlament.

Tot articolul, in Jurnalul National

Emil Boc: "Salariul minim poate fi maxim 670 lei"... Nici ministrul Muncii nu intelege Legea salarizarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x