Antena Căutare

Guvernul si-a asumat raspunderea pe Legea educatiei

Premierul Emil Boc a anuntat, marti, ca Guvernul a decis sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru Legea educatiei. Procedurile urmeaza sa inceapa cu ziua de miercuri.

"Decizia Guvernului este urmatoarea: Guvernul a decis sa-si asume raspunderea pe legea educatiei nationale. Ce inseamna asta in termeni concreti? Aceasta lege fie este acceptata de catre Parlament si-si urmeaza parcursul legislativ spre monitorul oficial, fie daca este depusa motiune de cenzura si este acceptata, Guvernul pleaca acasa", a declarat, intr-o conferinta de presa, Emil Boc.

"Este extrem de important pentru educatie si orice zi care trece afecteaza sansele elevilor de a beneficia de un sistem educational modern", a mai declarat Boc.

Printre noutatile prevazute in noua Lege a educatiei se numara reducerea numarului de ore si conceperea unei programe care sa acopere doar 75% din timpul necesar invatarii. Orele ar urma sa scada de la o medie de 25, in cazul invatamantului primar, la o medie de 20 si de la 30, in cazul celui universitar, la 25.

O alta noutate consta in faptul ca universitatile vor primi calificative, in functie de preformante.
"Asistam la o mutatie definitiva la un invatamant centrat pe competenta", a mai precizat Emil Boc.

PSD nu participa la consultari pana cand Traian Basescu nu contramandeaza invitatia pentru UNPR... Vasile Blaga, candidat la sefia PDL?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x