Antena Căutare

Igas recunoaste: Bani mai multi catre primarii PDL

Ministrul de interne, Traian Igas, a declarat la o emisiune la B1 ca exista numeroase primarii care, in acest moment au multe datorii si care au intrat in incapacitate de plata. Igas a explicat ca ministerul pe care il conduce lucreaza la o serie de criterii, in urma carora va putea fi intocmita o lista cu acele primarii care vor primi sume de bani, pentru acoperirea datoriilor.

"Majoritatea sunt, din pacate, din zona PDL”, sustine Igas care precizeaza ca in perioada 2007-2008 toti banii au fost directionati catre PSD si PNL.”

Trebuie sa fim clari si sa spunem ca aceste primarii se afla in zona PDL. In perioada 2007-2008, a fost acea crestere economica, primarii PDL nu au primit deloc sume de echilibrare a bugetelor locale. Au ramas cu restante, datorii, a urmat o perioada mai grea 2009-2010, ani in care au fost foarte putini bani la dispozitie pentru a putea fi dati catre aceste primarii si astazi avem foarte multe primarii si majoritatea sunt, din pacate, din zona PDL care au intrat in incapacitate de plata”, a spus Igas. "Am constatat ca cei mai multi sunt primari PDL, pentru ca ei nu au primit in perioada 2007-2008 toti banii. E clar ca lumina zilei in perioada 2007-2008 toti banii, iar eu pot prezenta o situatie in mod public, au fost directionati catre PSD si PNL” ,
a accentuat Igas.

Ministrul de Interne a explicat ca prioritare vor fi primariile unde angajatii nu si-au incasat salariile in ultimele luni. Banii vor fi acordati cu prioritate si primariilor care au contracte in derulare, in special pe fonduri europene si nu pot sa-si sustina finantarea. "Va fi o hotarare de Guvern ce urmeaza sa fie promovata in saptamana urmatoare, cu o lista a primariilor, care se publica in Monitorul Oficial, stabilita de catre Ministerul de Interne. Banii vor veni de la bugetul de stat”, a mai spus Traian Igas.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images
Primarul din Sfantu-Gheorghe, amendat cu 1.000 de ron pentru ca a dat jos drapelul Romaniei: ”Justitia are tendinte anti... PSD someaza UDMR sa iasa de la guvernare: "Veniti acum, sau dispareti!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x