Antena Căutare

Iliescu: PSD si PNL nu pot deveni un singur partid

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca opozitia este coagulata, subliniind, insa, ca PSD si PNL nu se pot transforma intr-un partid unic al opozitiei din cauza filosofiilor si a conceptelor diferite despre societate.

"Opozitia este coagulata. Este o abordare putin simplista. Toti ar dori sa se transforme cele doua partide intr-un partid unic al opozitiei, nu se poate asa ceva. Liberalii au filosofia, au conceptele lor despre societate - ce inseamna raportul social, economic, ce inseamna politica sociala, iar social-democratia are alte concepte.

Dar, in ciuda acestor deosebiri, si in trecut si acum, s-a gasit si se gaseste acea platforma comuna pentru o opozitie unita si mai eficienta impotriva unei puteri discretionare si anti-democratice", a precizat liderul de onoare al social-democratilor, la simpozionul "Prabusirea sistemului totalitar-comunist in Romania", organizat de Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

Ion Iliescu a adaugat ca, in fata pericolului agravarii starilor conflictuale si a degenerarii statului de drept democratic, opozitia trebuie sa devina cat mai activa. El a criticat, totodata, actuala coalitie de guvernare, care, din punctul sau de vedere, "promoveaza interese straine de interesele tarii".

"Din pacate, si presedintele si coalitia aceasta incropita, guvernamentala, inclusiv cu cei care au fugit si si-au incalcat, si-au tradat mandatul incredintat de cetateni si s-au aruncat in barca puterii pentru ca este convenabil sa fii cu puterea, sa fii la guvernare, abuzeaza de aceasta situatie, aceasta coalitie, si promoveaza niste interese straine de interesele tarii", a afirmat presedintele de onoare al PSD, potrivit Agerpres.

Ion Iliescu si-a exprimat increderea ca opozitia va gasi "calea democratica" pentru a lupta impotriva actualei puteri.

"Cetatenii trebuie sa constientizeze ca nu se poate... Din pacate, a fost marea greseala pe care au savarsit-o cetatenii cand, la ultimele alegeri, l-au revotat pe Basescu, e adevarat, cu chestii discutabile. Scorul in interiorul tarii a fost defavorabil lui Basescu. S-au adaugat niste voturi colectate nu stiu cum de la romanii care lucreaza in afara. Deci s-a folosit de o conjunctura discutabila. Oricine ar fi fost mai bun ...", a conchis Ion Iliescu.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Monica Iacob Ridzi si-a facut blog: "Inca mai cred in buna credinta"... Ponta: Daca nu actionam unit, ramanem cu Basescu pana in 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x