Antena Căutare

Iliescu: Sper ca Parlamentul sa apere invatamantul romanesc

Presedintele de onoare al PSD si-a exprimat speranta ca Parlamentul sa-si impuna opinia in privinta noii legi a Educatiei, liderul social-democrat calificand drept daunatoare pozitia Guvernului Boc de a-si asuma raspunderea asupra acestui proiect de lege, prin eludarea dezbaterilor in legislativ.

"Incapatanarea cu care Guvernul si-a asumat raspunderea, incercand sa eludeze dezbaterea parlamentara, care in Senat era benefica, indreptand foarte multe erori din proiectul guvernamental, este daunatoare. Sper ca Parlamentul sa-si impuna opinia si sa apere invatamantul romanesc de actiunile abuzive ale unor neaveniti, care ignora opiniile exprimate vehement de oamenii de calitate din mediul scolar si universitar", a scris Ion Iliescu pe blogul personal.

In opinia sa, proiectul promovat de Guvern are "hibe majore", iar "tendintele de separatism si atitudinea refractara fata de invatarea limbii romane sunt, in ultima instanta, daunatoare pentru copiii si tinerii de etnie maghiara, pentru integrarea lor in societatea romaneasca".

"Nu exista aceasta problema pentru alte etnii", a completat Iliescu, care considera ca pentru invatamantul preuniversitar este periculoasa dorinta de a schimba structura traditionala, compusa din trei trepte a cate patru clase - invatamant primar, gimnazial si liceal.

Tot articolul, in Jurnalul National

Ponta, despre moratoriul lui Basescu: Daca PDL intelege mesajul, exista sustinere... UDMR iese de la guvernare daca Legea educatiei nu e adoptata pana la finele anului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x