Antena Căutare

Institutul pentru Studierea Holocaustului trece de la Cultura in coordonarea premierului

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" trece din subordinea Ministerului Culturii si Cultelor in coordonarea prim-ministrului, potrivit unei Hotarari de Guvern, publicate in Monitorul Oficial.

"Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel” este institutie publica cu personalitate juridica, coordonata de prim-ministru, prin Cancelaria prim-ministrului", se arata in hotararea de modificare si completare a HG 902/2005 privind infiintarea Institutului.

Pana la acest moment, Institutul pentru Studierea Holocaustului se afla in subordinea Ministerului Culturii.

"Institutul are ca obiect de activitate identificarea, culegerea, arhivarea, cercetarea, publicarea documentelor si rezolvarea unor probleme stiintifice referitoare la Holocaust, elaborarea si implementarea de programe educationale si culturale privind acest fenomen istoric", se mai arata in textul hotararii aprobate pe 23 august.

Printre atributiile Institutului stipulate in HG se arata ca acesta propune Secretariatului General al Guvernului initierea proiectelor de acte normative in domeniul sau de activitate.

Institutul este condus de un director general, numit si eliberat din functie prin decizie a prim-ministrului. Numarul maxim de posturi al Institutului este de 18.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

PSD si PNL il sustin pe Andrei Marga pentru presedintia ICR... Aspazia Cojocaru va fi supravegheata "discret" de Politie, in urma amenintarilor primite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x