Antena Căutare

Intalnirea Basescu-USL, cu usile inchise. Opozitia vrea guvern de tehnocrati

Consultarile dintre liderii USL si presedintele Traian Basecu s-au incheiat. Crin Antonescu a declarat ca "i-am spus presedintelui ca statul roman este mai clientelar si mai corupt decat a fost vreodata" si ca USL vrea guvern de tehnocrati.

La iesire, Victor Ponta a declarat ca la intalnirea cu seful statului Opozitia a propus investirea unui Guvern format din tehnocrati care sa pregateasca legislatia electorala si alegeri corecte.

Potrivit liderului PSD, Traian Basescu "nu a respins ideea", dar "a spus ca nu poate sa-l demita pe Boc".

Ponta a mai spus ca USL i-a propus presedintelui adoptarea unui act normativ intr-o majoritate calificata prin care puterea si opozitia sa se angajeze ca vor implementa si respecta propunerile valabile acum la nivel european.

"Singura precizare foarte clara pe care i-am facut-o presedintelui este ca nu vom fi niciodata de acord cu modificarea Constitutiei si referendum comasat cu alegerile. Ne intreba de ce, se facea ca nu intelege si i-am explicat foarte clar: domnia sa a mai comasat o data referendumul cu alegerile, cu 300 de parlamentari, tineti minte, dintr-un scop pur electoral, dupa care a uitat de ele. Nu avem nici acum 300 de parlamentari si probabil nici n-o sa avem", a spus Ponta, care a precizat ca daca ar fi comasate alegerile locale, cu cele generale si cu referendumul privind guvernanta fiscala, "categoric nu mai intelege nimeni nimic".

Liderul PSD a spus ca presedintele a fost "mai grosolan decat e el de obicei", ca a fost "nervos, plictisit" si ca a avut loc "un schimb de replici neplacute".

"Eu vreau sa fiu corect, chiar daca domnul Basescu azi a fost chiar mai grosolan si mai, cum sa spun, mai iresponsabil decat e de obicei. Asta a fost impresia mea, dar eu sunt corect chiar si cu cei incorecti. Eu am mai fost la consultari cu domnia sa. E un presedinte obosit, nervos, plictisit. Cred ca nu avea niciun chef de dialog cu nimeni, nu doar cu noi. Am avut si un schimb de replici neplacute", a spus Ponta.

Sursa: Jurnalul National


Foto: Intactimages

Roberta Anastase se marita. Topescu: Sa nu invite 80 de persoane, ca vor veni 170... Marian Vanghelie, decorat de presedintele Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x