Antena Căutare

Ioan Oltean cere, personal, scuze in numele colegilor de partid care i-au jignit pe protestatari

Ioan Oltean cere scuze protestatarilor pentru jignirile aduse de catre colegii sai de partid. Reactia secretarului general al PDL a venit marti, la postul public de televiziune, dupa ce luni Teodor Baconschi a criticat protestele si huliganii din centrul Capitalei.

"Cer eu personal scuze, in numele colegilor mei, tuturor celor care s-au simtit jigniti de afirmatiile total nepotrivite si jignitoare la adresa celor care se afla in pietele din diverse orase din tara; imi cer scuze si sper ca ele sa nu mai fie intalnite in atitudinile membrilor Partidului Democrat Liberal", a spus Oltean la postul public de televiziune.

Oltean si-a exprimat, totodata, admiratia fata de cei care demonstreaza pasnic si dau astfel dovada de curaj.

Teodor Baconschi a scris, luni, pe blogul sau despre "derbedei inarmati, dezinformare, propaganda urii".

"Ca la Londra vara trecuta, vajnicii suporteri ai democratiei de macadam au spart, incendiat, batut si au aruncat cu piatra cubica. Nu stiu daca au dus democratia pana la capat, furand plasme pentru a putea urmari mai confortabil analizele atat de fine ale tonomatelor de serviciu. [...] A inceput inclestarea pe viata si pe moarte intre fortele trecutului si proiectul unei noi Romanii. Opozitia si-a activat in sfarsit intreg arsenalul mostenit de la Ana Pauker, Teo, Luca si Dej: derbedei inarmati, dezinformare, propaganda urii, scrise luni Baconschi pe blog", a scris ministrul de Externe pe blogul sau.

Pedelistul a revenit marti, cu o noua postare pe blog, de data aceasta utilizand formulari mai eufemistice la adresa protestelor si a oamenilor din zona Unirii-Universitate.

"Deplangeam ieri escaladarea violenta a manifestatiilor de duminica seara din Bucuresti. Din fericire, oamenii care au iesit in strada luni au dezmintit puseul de vandalism din ziua precedenta, demonstrand echilibru si civism. La randul ei, opozitia pare ca si-a temperat vehementa contestatara cu care ne-a obisnuit in ultima vreme. [...] Aceasta revenire la o normalitate a dialogului democratic este un motiv de speranta. In ce ma priveste, am pledat intotdeauna pentru dialog social. La putina vreme dupa ce am fost ales in conducerea Partidului Democrat-Liberal am propus biroului permanent national al formatiunii mele declansarea unui amplu proces de consultare cu societatea civila", a scris ministrul in ultima postare, incercand sa remedieze situatia.



Foto: Intact Images

UPDATE! Sorin Oprescu nu a aprobat decat partial mitingul USL... UPDATE! Decizia asupra comasarii alegerilor, amanata de judecatorii Curtii Constitutionale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x