Antena Căutare

Iohannis: În chestiunea procurorului-şef european, pot să vă confirm că am comunicat doamnei ambasador Odobescu opinia mea; eu sunt pentru doamna Kovesi şef al Parchetului European

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că a comunicat ambasadorului României la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, poziţia sa în legătură cu ocuparea funcţiei de procuror-şef european de către Codruţa Kovesi. ”Eu, preşedintele României, sunt pentru doamna Kovesi în funcţia de şef al Parchetului European”, a transmis Iohannis.

Şeful statului a fost întrebat, vineri, dacă a vorbit cu Luminiţa Odobescu despre susţinerea candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef European.

”În chestiunea procurorului şef-european, pot să vă confirm că am comunicat doamnei ambasador Odobescu opinia mea despre candidatura doamnei Kovesi. Opinie pe care pot să v-o spun foarte clar, foarte limpede şi simplu: am comunicat că eu, preşedintele României, sunt pentru doamna Kovesi în funcţia de şef al Parchetului European”, a declarat Iohannis.

Înrebat dacă i-a cerut Luminiţei Odobescu să voteze ”pentru”, Iohannis a spus: ”Alte întrebări dacă ar mai fi”.

Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată oficial, joi, procuror-şef european, printr-un vot în COREPER. Kovesi a obţinut 17 din 22 de voturi exprimate, în condiţiile în care premierul Viorica Dăncilă anunţase că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi.

Sursa : news.ro

Klaus Iohannis şi-a înregistrat la BEC candidatura pentru un nou mandat: Trebuie să vedem imensa paguba produsă de PSD ş... Iohannis, despre moţiune: Mai sunt câţiva paşi politici de parcurs şi lucrurile vor putea să între pe făgaşul lor normal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate