Antena Căutare

Ion Ştefan, după protestul angajaţilor nemulţumiţi de reorganizarea Ministerului: Am găsit funcţionari bine pregătiţi, care nu ar trebui să se teamă de examene/ Pentru alţii însă, este extrem de greu să se despartă de «borcanul cu miere»

Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, afirmă, după ce mai mulţi angajaţi ai ministerului au protestat, nemulţumiţi de reorganizarea instituţiei, că a găsit în minister funcţionari bine pregătiţi, care nu ar trebui să se teamă de examenele pe care urmează să le dea. "Pentru alţii însă, este extrem de greu să se despartă de «borcanul cu miere», de salarii şi alte beneficii, prin aplicarea măsurii reorganizării. În calitate de ministru, îi asigur pe toţi angajaţii că reoganizarea are ca obiectiv principal echitatea - muncă corectă răsplătită cu o plată corectă. Nu mai putem susţine secretare care încasează acelaşi salariu cu cei care au răspundere pe proiecte majore, în valoare de sute de milioane de euro", adaugă el.

Mai mulţi angajaţi ai Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au protestat, marţi dimineaţă, în faţa sediului instituţiei, nemulţumiţi de faptul că unii dintre ei vor fi disponibilizaţi, iar alţii urmează să dea examen pentru a ocupa posturile. Ei au susţinut că au primit notificările în week-end.

Ulterior, ministrul Ion Ştefan a precizat, într-un comunicat de presă, că Hotărârea de Guvern nr. 358 din 30 aprilie 2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a fost respectată şi a emis ordinul pentru aprobarea listei funcţiilor pentru care se organizează examen, precum şi a funcţiilor publice vacante puse la dispoziţie funcţionarilor publici.

Potrivit sursei citate, toată documentaţia a fost emisă în termenele legale, fiind respectată legislaţia în vigoare.

Referitor la protest, Ion Ştefan a susţinut că "fiecare cetăţean român, inclusiv angajaţii MLPDA, nu are îngrădit acest drept".

"Am găsit în cadrul ministerului funcţionari bine pregătiţi, care nu ar trebui să se teamă de aceste examene, pe ei se bazează cetăţenii români care sunt beneficiari ai tuturor proiectelor implementate de MLPDA. Pentru alţii însă, este extrem de greu să se despartă de «borcanul cu miere», de salarii şi alte beneficii, prin aplicarea măsurii reorganizării. În calitate de ministru, îi asigur pe toţi angajaţii că reoganizarea are ca obiectiv principal echitatea - muncă corectă răsplătită cu o plată corectă. Nu mai putem susţine secretare care încasează acelaşi salariu cu cei care au răspundere pe proiecte majore, în valoare de sute de milioane de euro. Precizarea aceasta nu este menită a pune în umbră munca unora, ci doar că este timpul să facem o diferenţiere între responsabilităţile posturilor ocupate în cadrul MLPDA. Avem nevoie de performanţă, nu de întârzieri şi blocaje pentru beneficiari şi cetăţeni", a spus el.

Sursa : news.ro

Liviu Dragnea, probleme la închisoare! Ce i s-a întâmplat. „Urmează să facă o adresă către Înalta Curte”... Orban: Trebuie să pregătim raportul către Parlament privind modul în care a acţionat Guvernul în starea de urgenţă. Pânâ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x