Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Observator Sport

Ion Ştefan: Lucrări în valoare de 53 de milioane de lei, găsite în neregulă la controale pe PNDL 1 şi PNDL 2 / Ministrul s-a străduit de mai multe ori să pronunţe numele programului: "Pentru PNLD, PLDL, PNDL 2, PNDL, PN..."

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a afirmat, luni, la începutul şedinţei de Guvern, că în urma unor controale făcute în ţară privind solicitările de decontare pe programele de investiţii PNDL 1 şi PNDL 2, au fost găsite în neregulă lucrări în valoare de 53 de milioane de lei. "(...) lucrările au fost retrase de la plată, urmând ca în această săptămână şi în săptămâna următoare să efecuăm plăţile pentru lucrările găsite conforme în teritoriu", a spus el. Ministrul s-a străduit de mai multe ori să pronunţe numele programului: "Pentru PNLD, PLDL, PNDL 2, PNDL, PN...", ulterior râzând şi adăugând: "Ocupându-mă mai mult de PNL….".

Ministrul Ion Ştefan a cerut, la începutul şedinţei de Guvern de luni, introducerea unei informări cu privire la derularea programului de investiţii PNDL 1 şi PNDL 2. "E o informare privitoare la controalele efectuate de Corpul de Control şi Inspecţia de Stat", a întrebat premierul Ludovic Orban "Da, într-adevăr, în perioada zero-ş... şapte ianuarie - 18 ianuarie, Ministerul Lucrărilor Publice a continuat controalele în teritoriu. Au fost vizate 1.554 de solicitări, în valoare de aproximativ 900 de milioane de lei. În urma controlului efectuat de Corpul de control au fost verificate 139 de UAT-uri din opt judeţe, valoarea decontărilor solicitate de acestea au fost de 320 de milioane de lei. În urma controalelor au fost găsite în neregulă 19 solicitări neconforme, cu o valoare de 10 milioane de lei. Tot în aceeaşi perioadă, au fost verificate de inspectorii ISC, în întreaga ţară, 1.497 de solicitări de plată în urma cărora au rezultat următoarele probleme: pe PNDL 1 au fost verificate 215 solicitări, găsindu-se în neregulă şase neconforme, şase lucrări au fost neconforme, cu o valoare de 2.162.000 de lei, iar şase cereri au fost retrase de către deponenţi. De bună voie şi nesiliţi de nimeni, în valoare de 2,4 milioane", a afirmat ministrul Ion Ştefan. Ulterior, el a avut dificultăţi în a pronunţa numele celui de-al doilea program. "Pentru PNLD, PLDL, PNDL 2, PNDL, PN...", a spus ministrul, râzând şi adăugând: "Ocupându-mă mai mult de PNL….". "Am avut în vedere un control a 1.282 de solicitări, au fost 43 găsite neconforme, cu o valoare de 27 de milioane de lei, iar 18 au fost retrase în mod voluntar, cu o valoare de 10 milioane de lei. În total, în aceste două săptămâni de control, au fost găsite în neregulă lucrări în valoare de 53 de milioane de lei, lucrările au fost retrase de la plată, urmând ca în această săptămână şi în săptămâna următoare să efecuăm plăţile pentru lucrările găsite conforme în teritoriu", a continuat el.

Sursa : news.ro

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro