Antena Căutare

Kelemen: Acest guvern nu mai are resursele interne necesare pentru a continua guvernarea. Într-o astfel de situaţie, există un singur comportament raţional şi responsabil: schimbarea şi o nouă şansă, cu o altă echipă guvernamentală

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că actualul guvern nu mai are forţa şi resursele interne pentru a guverna. "Într-o astfel de situaţie, există un singur comportament raţional şi responsabil: schimbarea şi o nouă şansă, cu o altă echipă guvernamentală", a spus el.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că actualul guvern nu mai are forţa şi resursele interne pentru a guverna. "Într-o astfel de situaţie, există un singur comportament raţional şi responsabil: schimbarea şi o nouă şansă, cu o altă echipă guvernamentală", a spus el.

"Situaţia politică este relativ simplă, dar noi politicienii o complicăm peste măsură (...) Pe de-o parte, se vede foarte clar că acest guvern nu mai are resursele interne necesare, nici profesionale, nici politice, nu mai are combustibilul necesar pentru a continua guvernarea. Este inutil să mai încercăm, nu se văd premisele unei guvernări bune", a spus Kelemen Hunor.

El a spus că, dacă Guvernul nu are forţa necesară să impună respectarea legislaţiei în vigoare, este clar că nu mai are forţa necesară să guverneze.

"Cealaltă posibilitate, că nu ar dori respectarea legii, nici nu merită discutată pentru că, sunt convins, ne bazăm doar pe bunul simţ şi nu ne putem imagina că Executivul ar încuraja nerespectarea legii", a afirmat el

El a spus că pe de altă arte, după ieşirea ALDE de la guvernare s-a schimbat compoziţie Guvernului, dar acest guvern nu mai are maoritatea.

"Într-o astfel de situaţie, există un singur comportament raţional şi responsabil: schimbarea şi o nouă şansă, cu o altă echipă guvernamentală. Nu pentru partide, nu pentru oameni politici, nu pentru preşedintele republicii, ci pentru şansa fiecărui cetăţean, fiecărui locuitor din această ţară. Iată pe scurt şi onest motivele pentur care noi am semnat şi vom vota această moţiune de cenzură. Desigur, rămâne întrebarea cea mai importantă: ce doreşte să facă opoziţia dacă va prelua puterea executivă cu u un an înaintea alegerilor?", a susţinut Kelemen.

Sursa : news.ro

Dan Barna: USR va vota această oţiune nu este niciun fel de dubiu; Alianţa USR-PLUS este pregătită să-şi asume guvernare... Tăriceanu, către Viorica Dăncilă: Există viaţă şi după ce nu mai eşti prim-ministru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x