Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul SUA Hans Klemm: Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii este mai solid şi mai dinamic decât în orice moment din istoria sa

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, marţi, pe ambasadorul SUA Hans Klemm cu Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de „Mare Cruce”. Iohannis a spus că, în acest moment, Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii este mai solid şi mai dinamic decât în orice moment din istoria sa.

”Îmi face o deosebită plăcere să ne întâlnim pentru a recunoaşte meritele unui profesionist, cu o contribuţie extraordinară la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Statele Unite ale Americii. Este o ocazie solemnă, în care confer cea mai înaltă decoraţie a statului român, dar este, totodată, o ceremonie dedicată prieteniei. La acest moment, în care misiunea dumneavoastră la Bucureşti se apropie de sfârşit, Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii este mai solid şi mai dinamic decât în orice moment din istoria sa. Marcarea, în 2020, a 140 de ani de relaţii diplomatice dintre ţările noastre are loc într-un context bilateral de care putem să fim mândri”, a scpus, marţi, Klaus IOhannis, în cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni. Acesta a remarcat ”angajamentul ferm şi interesul Administraţiei Statelor Unite ale Americii pentru consolidarea şi aprofundarea relaţiilor cu România”.

”Aportul dumneavoastră la aceste evoluţii a fost unul substanţial, prin statornicia prieteniei pe care aţi arătat-o poporului român, prin susţinerea dialogului şi a cooperării şi prin iniţiativele pe care le-aţi promovat şi pus în practică într-un mod deosebit de eficient. Într-o relaţie bilaterală bazată pe valori comune – precum stat de drept, democraţie şi drepturile omului – aţi ştiut să daţi un exemplu personal de acţiune consecvent fundamentată pe acestea. Într-un context complex în plan regional şi internaţional, România şi-a reconfirmat statutul de cel mai predictibil şi ferm aliat regional al Statelor Unite”, a mai spus Iohannis.

El a vorbit şi despre sprijinul aliaţilor şi partenerilor oferit României. ”Acest sprijin ne responsabilizează şi ne face să continuăm eforturile noastre de edificare a unui stat de drept puternic, modern şi sustenabil, care să promoveze activ, atât în regiunea Mării Negre, cât şi dincolo de aceasta, valorile transatlantice. Având în vedere rezultatele deosebite ale misiunii dumneavoastră la Bucureşti pentru dezvoltarea parteneriatului româno-american, pentru reconfirmarea şi aprofundarea angajamentelor reciproce dintre ţările noastre, îmi face o deosebită plăcere să vă acord Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de „Mare Cruce”. Vă felicit!”, a încheiat şeful statului.

Sursa : news.ro

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri