Antena Căutare

Lazaroiu: Cum ar putea ajunge Antonescu presedinte si Ponta premier

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu are reteta pentru ca liderii USL sa ajunga presedinte, respectiv premier al Romaniei.

"Daca Ponta si Antonescu ar accepta deal-ul propus de Traian Basescu: 'alegeri prezidentiale si parlamentare in acelasi timp contra modificarea Constitutiei', atunci sansele lor de a-si atinge obiectivele ar creste considerabil. Si mai e nevoie de ceva: Sa puna conditia ca prezidentialele sa aiba loc intr-un singur tur", scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Muncii sustine totodata ca Traian Basescu nu il va desemna pe Victor Ponta premier.

"Traian Basescu nu il va numi pe Ponta premier, chiar daca USL va lua 50% plus unu. Constitutia spune ca daca un partid ia 50% plus unu, nu o alianta, atunci presedintele trebuie sa nominalizeze premierul de la acel partid (USL e o alianta), iar Ponta a mai refuzat o data functia asa ca ar fi justificat sa nu i-o mai ofere", mai spune acesta.

Lazaroiu mai spune ca si suspendarea presedintelui dupa ce USL-ul are majoritate in Parlament are putine sanse sa se realizeze. Chiar daca suspendarea primeste validarea Curtii Constitutionale va avea nevoie de validarea prin referendum, altfel spus, de votul a 9 milioane de oameni.

In continuarea ideii, Lazaroiu se intreaba daca Antonescu va mai avea suportul PSD pana in 2014, dupa ce PNL-ul il va sprijini pe Ponta pentru functia de premier.

Foto: Intact Images

Paleologu: Nu voi miza in campanie pe cozonaci... Puterea si opozitia, la egalitate in Senat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x