Antena Căutare

Legea ANI a trecut de Senat. Revenirea TVA la 19%, respinsa

Legea Agentiei Nationale de Integritate(ANI) a fost adoptata, marti dupa-amiaza, de plenul Senatului, reunit in sedinta extraordinara.


In cursul diminetii, premierul Emil Boc a declarat ca "legea ANI este o lege a Romaniei si in favoarea transparentei declararii averilor demnitarilor", adaugand ca este vorba despre " o lege ce nu apatine unui partid sau Guvernului, ci tarii".

Opozitia a completat ordinea de zi cu alte puncte, printre care si controversata majorare a TVA de la 19% la 24% decisa de Guvern prin Ordonanta de Urgenta.

Tot in sedinta de marti, plenul Senatului a aprobat OUG 58/2010, mentinand astfel nivelul TVA la 24%. 64 de senatori au votat "pentru", iar 50 "impotriva". Parlamentarii nu au fost, astfel, de acord cu revenirea TVA la 19%.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National, ca social-democratii vor asigura cvorumul necesar votarii Legii ANI, marti in Senat, si ca vor vota, alaturi de liberali, pentru respingerea OUG care a majorat TVA la 25%, cerand revenirea acestuia la 19%.

Romania si Bulgaria, neinvitate la Summitul pe tema imigratiei... Incep dezertarile din PDL? Senatorul Georgica Severin a demisionat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x