Antena Căutare

Legea pensiilor ramane in forma adoptata pe data de 15 septembrie

La o saptamana de la dezbaterea si adoptarea Legii unitare a pensiilor, deputatii au reluat ieri disputele pe acest subiect, in plenul Camerei Deputatilor. PSD si PNL au cerut retragerea actului normativ in intregime, pe motiv ca votul a fost fraudat. Liberalul Ludovic Orban a propus chiar ca actul normativ trebuie sa reintre in dezbatere in sesiunea urma­toare, intrucat legea nu a intrunit nu­ma­rul necesar de voturi pentru a fi adop­tata.

„Tocmai aceasta revenire asu­pra votului este o recunoastere explicita a fraudei de saptamana trecuta", au argu­mentat mai multi reprezentanti ai Opozitiei.

In schimb, deputatii PDL au sustinut ca actiunea Opozitiei este tardiva, intru­cat contestatia trebuia facuta in mo­men­tul acordarii votului final pe legea in cauza, in seara de 15 septembrie. La data respectiva, in plen nu era niciunul dintre liderii de grup din partea Opozitiei, intrucat toti deputatii au parasit sala, inainte de inchiderea sedintei, in semn de protest ca amendamentele propuse au fost respinse.

Dupa aproape doua ore de discutii in contradictoriu si acuzatii reciproce, pre­se­dintele Camerei, Roberta Anastase, a ce­rut plenului sa se pronunte, prin vot, daca este necesara reluarea votului final in cazul Legii pensiilor unitare. Cu 158 vo­turi din partea coalitiei de guvernare s-a decis ca procedura nu trebuie reluata, prin urmare votul din 15 septembrie a fost legal.

Tot articolul, in Financiarul

Basescu anunta episodul doi din Apocalipsa... Boicot al deputatilor PSD: Biroul permanent a fost suspendat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x